Ristić: Probaćemo da iznenadimo Rumune

Zalau je prošle sezone bio četvrti u prvenstvu, a osam puta je bio šampion Rumunije (posljednji put 2017. godine) i tri puta osvajač nacionalnog kupa
107 pregleda 0 komentar(a)
Srećko Ristić, Foto: Zoran Đurić
Srećko Ristić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.11.2018. 11:02h

Poslije šest godina odsustva, Podgorica se vraća na evropsku odbojkašku mapu - Budućnost Capital Plaza od 18 časova u dvorani Univerzitetskog sportskog centra dočekuje rumunski Zalau, u prvom meču drugog kola (prvo se ne igra) Čelendž kupa.

"Iskreno, mislim da smo mogli da prođemo i bolje na žrijebu, ali šta je tu je. Daćemo sve od sebe da probamo da ih iznenadimo. Mlada smo ekipa, ne računajući Blaža ilića i mene, možda i najmlađa u ovom takmičenju, što ne znači i manje kvalitetna. Probaćemo na želju i energiju da im pariramo, a za koliko će to biti dovoljno, vidjećemo. Jedino bitno je da mi dobro i naporno radimo, oscilacije su normalne zbog prethodno navedene činjenice, ali dugoročno će sigurno dati rezultate. Vjerujem u ove momke i ekipu, vratićemo Budućnost na mjesto koje joj i pripada", kaže za "Vijesti" primač Podgoričana Srećko Ristić, uz kapitena Bojana Radovića jedini koji je u sezoni 2012/2012 nosio dres Budućnosti, u dvomeču osmine finala CEV kupa, protiv grčke Lamije.

Budućnost je u prvenstvu dobila derbi u Bijelom Polju protiv Jedinstva (3:1), a izgubila ovaj kod kuće od Budve (1:3). Zalau je u prvenstvu upisao tri pobjede u četiri meča.

"Raspoloženje u ekipi je pozitivno. Očekujemo nas evropska utakmica poslije dosta godina, što samo po sebi stvara dodatan motiv da pružimo nešto više od onoga što možemo u ovom trenutku. Mislim da smo u dobroj formi bez obzira na slabiju partiju u posljednjem derbiju protiv Budve, gdje se nažalost nismo prikazali u najboljem svijetlu i pružili ono što realno možemo", nastavlja Ristić.

Zalau je prošle sezone bio četvrti u prvenstvu, a osam puta je bio šampion Rumunije (posljednji put 2017. godine) i tri puta osvajač nacionalnog kupa.

"Uspjeli smo da nabavimo par njihovih utakmica i da ih analiziramo. Čvrsta i iskusna ekipa, dobro popunjena na svim pozicijama, predvođena reprezentatativcima Rumunije, pojačana sa 4-5 internacionalaca. Pošto sam imao prilike u dva navrata da igram u Rumuniji, dobro sam upoznat u njihov kvalitet, poznajem dosta igrača i mislim da nas očekuje ozbiljna i dobro organizovana ekipa ekipa, vođena možda i najboljim trenerom trenutno u toj zemlji", zaključio je Ristić, koji je u Rumuniji igrao za Unireu Dež i Baja Mare.

Revanš između Budućnosti i Zalaua je 13. novembra u Rumuniji.

Ako prođu Zalau, Podgoričani, koji se u Evropu vraćaju nakon šest godina, igraće sa još jednim rumunskim timom, Steauom.

Bonus video: