Maradona: Murinjo je najbolji, volio bih da treniram Real, želim da zagrlim Mesija

"Znate kakvi su novinari u Barseloni. Žele da se Mesi i ja sukobimo, ali od toga neće biti ništa"
88 pregleda 2 komentar(a)
Dijego Maradona, Foto: Reuters
Dijego Maradona, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2018. 09:39h

Dijego Armando Maradona poznat je kao osoba bez dlake na jeziku. Takav je bio i u intervjuu za Marku, u kojem je pričao o Lionelu Mesiju, Kristijanu Ronaldu, ali i mogućnosti da jednog dana trenira neki klub u Primeri.

"Volio bih da radim u Španiji, ali samo ako je u pitanju neki dugoročni projekat. Moram još puno da učim i mislim da ću otići kod Murinja u Mančester, da ga pitam neke stvari", rekao je Dijego i otkrio da Portugalca više cijeni od Pepa Gvardiole.

"Murinjo je, bez sumnje, najbolji trener. Bolji i od Gvardiole. Pep nije izmislio tiki-taku. To je Krojfovo djelo. Gvardiola može da dovede igrača kojeg želi, samim tim mu je lakše da sprovede tiki-taku u djelo."

Španske novinare zanimalo je i kakav je odnos Maradone prema Mesiju. Dijego je nedavno kritikovao sunarodnika, rekavši da Mesi ne može da bude lider, ako 20 puta prije meča ode u toalet. Sada "spušta loptu".

"Leo je moj prijatelj, a o prijateljima nikada javno ne pričam loše. Da tako mislim, rekao bih mu u lice, ne u nekom intervjuu. On je fenomen. Postoje igrači koji 20 puta odu u toalet prije meča, ali nikada nijesam rekao da to radi Mesi. Ono što sam želio od njega (na Mundijalu u Južnoj Africi, kada je Maradona bio selektor prim.aut.) jeste da izađe na teren i sa loptom uradi stvari, koje mnogi igrači ne čine, jer se skrivaju od lopte. Poslije poraza od Njemačke u četvrtfinalu tog Mundijala, plakao je u svlačionici. Želim da ga zagrlim, da mu pružim mir i ljubav. Nijesam ga dugo vidio", emotivan je Argentinac.

Nije se tu zaustavio kada je riječ o momku iz Rozarija.

"Znate kakvi su novinari u Barseloni. Žele da se Mesi i ja sukobimo, ali od toga neće biti ništa. Ne znam čemu tolika opsjednutost nama. Lea bi trebalo porediti sa Ronaldinjom. Ronaldinjo je imao veliki uticaj na Barselonu i iz nekog razloga su ga zaboravili. To je tako tipično za Barselonu, idole brzo zaboravljaju. Niko ne pamti Rivalda i njegove golove", "pecnuo" je Maradona bivši klub.

Pibe je ranije kritikovao i izbor Lionela Skalonija na mjesto selektora Argentine zbog neiskustva. Istog je mišljenja i kada je u pitanju njegov sunarodnik na klupi Reala, Santjago Solari.

"Ako su tu gdje jesu, onda imaju sigurno podršku. Ipak, mislim da se Skaloni i Solari na svojim pozicijama neće dugo zadržati. "

Odbacio je svaku sličnost Solarija sa Zidanom.

"Drugačije je kada upoređujete Zidana sa Solarijem i Skalonijem."

Ne krije da bi jednog dana volio da trenira "kraljevski klub.

"Volio bih da dobijem šansu da treniram Real. Sada sam u Doradosu i srećan sam."

Priča o Realu nije mogla da prođe bez Kristijana Ronalda.

"Kristijano je donio pravu odluku o prelasku u Juventus. Sve je dao Realu. Nije više uživao, kao što sada uživa u italijanskom fudbalu", rekao je Maradona i dotakao se prvog čovjeka Reala, Florentina Peresa.

"Florentino uijek nešto planira. Kada je vidio da Krstijano postiže gol po utakmici, prodao ga je".

Bonus video: