Vujošević: Sačuvajte petokraku u grbu i “jugoslovensko” u nazivu

88 pregleda 4 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Fonet
Duško Vujošević, Foto: Fonet
Ažurirano: 29.10.2015. 15:41h

Dosadašnji predsjednik JSD Partizan Duško Vujošević rekao je danas da mu nije bilo lako u prethodne četiri godine i poželio puno uspjeha nasljedniku Miloradu Vučeliću.

"Uloga predsjednika pripala mi je jer je rijetko ko htio. Radio sam dostojanstveno, bilo je teško plivati u hladnoj i prljavoj vodi, ali smo plivali. Često su se čuli predlozi da se iz našeg imena izbaci to "jugoslovensko", koji stižu od turbo nacionalista. Ime je anahrono, Partizan je nastao iz tog pokreta i časno", rekao je Vujošević poslije Skupštine sportskog društva na stadionu u Humskoj.

On je poručio da je Vučelić pravo rješenje za prvog čovjeka društva.

"Vučelić je dobro rešenje za sve, da pomjeri i pređe granicu. Ne smije biti ličnih neprijateljstava i da se ne izazivaju ljudi koji su na jakim pozicijama. Ipak, sigurno neće spustiti glavu i ispustiti dostojanstvo Partizana".

Vujošević je istakao da je u četvorogodišnjem mandatu radio sa velikom strašću, kao i da ostaje i dalje član crno-bijelih.

"Bez obzira na sve što mi se dešava i što nisam u sportskom društvu i trener košarkaškog kluba, ostaću čovjek Partizana. Želim novom rukovodstvu puno uspjeha", naveo je trofejni košarkaški stručnjak.

Prema njegovim rečima mnogima je smetalo ime i grb Partizana, zbog čega su to željeli da promjene.

"Petokraka nije simbol komunizma, nego su pod njim poginuli milioni protiv fašizma. Sa te strane ide tendencija da se transformiše Partizan u nešto drugo. Nadam se da će buduće rukovodstvo održati dostojanstvo svih klubova", zaključio je Vujošević.

Bonus video: