Maratonac Savić - 270 minuta nakon duže pauze

U samo osam dana crnogorski reprezentativac odigrao je tri utakmice po 90 minuta, i to nakon pauze zbog povrede. Nema stajanja, večeras će vjerovatno biti u sastavu Atletika protiv Borusije Dortmund u 4. kolu Lige šampiona
213 pregleda 2 komentar(a)
stefan savić, Foto: Reuters
stefan savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.11.2018. 09:01h

Stefan Savić se prije desetak dana vratio iz povrede, koja ga je odvojila od terena skoro 45 dana, i odmah ušao u pakleni ritam mečeva.

U samo osam dana crnogorski reprezentativac odigrao je tri utakmice po 90 minuta, a ako večeras bude u sastavu, u duelu sa Borusijom u Ligi šampiona, nastaviće niz bez predaha, koji su španski mediji nazvali “fudbalskim maratonom”.

“Savić nije igrao šest mečeva zbog povrede, a onda je počela maratonska sedmica za njega”, piše “As”.

Savić se povrijedio u dresu reprezentacije Crne Gore protiv Litvanije, 10. septembra, igrao povrijeđen do 80. minuta, kada je zamijenjen.

Dobio je nezgodan udarac u list, od udarca se formirao hematom, pa je oporavak trajao duže nego što se mislilo.

U tim se vratio za meč u Dortmundu, 24. septembra, ali je debakl na “Signal Iduna parku” (0:4) odgledao sa klupe.

Tri dana kasnije igrao je protiv Real Sosijedada, zatim i protiv Sant Andreua u Kupu kralja, pa u subotu sa Leganjesom - svih 270 minuta.

“Savić je pokazao standardnu čvrstinu u posljednjoj liniji”, konstatovao je “As”.

U duelu sa Borusijom, neće biti Dijega Godina, ali se Hose Marija Himenes oporavio, tako da će Simeone imati trojicu centralnih defanzivaca na raspolaganju - između Savića, Himenesa i Lukasa Ernandesa biraće tandem koji će pokušati da zaustavi moćni napad “milionera”.

Uprkos porazu u Dortmundu, Atletiko je u dobroj poziciji za prolaz u osminu finala, jer nakon tri kola ima šest bodova, dok su Monako i Briž osvojili samo po jedan.

Za “kolćonerose” je Liga šampiona ove sezone možda čak i prioritetno takmičenje, jer se finale igra u njihovoj kući - na “Vanda metropolitano” stadionu.

- To jeste motiv za nas, možda i veći nego što bi bio u normalnim oklnostima. Sjajno je za grad i klub da bude domaćin takve utakmice, a mi se nadamo da ćemo još jednom biti u prilici da budemo akteri finala - rekao je Savić.

Atletiko je 2014. i 2016. godine igrao za trofej, oba puta nesrećno izgubio od Reala - prvi put u produžecima, zatim nakon penala...

- Ne razmišljamo tako daleko, idemo meč po meč, moramo da budemo maksimalno skoncentrisati na prvu sljedeću utakmicu. To je Simeoneova filozofija, prihvatili smo je i nećemo je mijenjati - kazao je Savić.

Kao i svake sezone, i ove se često raspravlja o stilu kojim igra Atletiko, o specifičnosti defanzive, presinga i taktike...

- Mnogo se priča o dobrom i lošem fudbalu, ali jedini fudbal koji je važan jeste pobjednički fudbal. Postoji mnogo različitih stilova, a jedini pravi je onaj koji donosi pobjede. Da svi timovi igraju na isti način, ova igra ne bi bila tako interesantna - kazao je Savić.

U Atletiku i zahvaljujući Simeoneu, Savić je, kaže, napredovao...

- Bolji sam nego što sam bio u mnogo čemu. Taktički sam najviše napredovao, sada obraćam pažnju na najsitnije detalje - zaključio je Savić.

Bonus video: