Zvanično: Crna Gora u 4. šeširu, Njemačka nije nosilac

Zajedno sa Crnom Gorom, u četvrtom evropskom razredu su Albanija, Kipar, Estonija, Gruzija, Grčka, Litvanija, Slovenija, Mađarska i Rumunija - to su selekcije sa koja ekipa Ljubiše Tumbakovića neće moći da se sastane.
104 pregleda 5 komentar(a)
Srbija-Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Srbija-Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.11.2018. 22:58h

Bilo je poznato i prije meča sa Rumunijom, ishod duela pod Goricom ništa nije mogao da promijeni, ali sada je i zvanično - Crna Gora će žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekati iz 4. šešira.

Žrijebanje će biti obavljeno 2. decembra u Dablinu: Biće izvučeno pet grupa od po šest i pet grupa sa pet reprezentacija.

Poznato je i da će reprezentacije koje su se plasirale na fajnl-for Lige nacija, Holandija, Engleska, Portugal i Švajcarska, biti smještene u grupe od po pet selekcija.

Zajedno sa Crnom Gorom, u četvrtom evropskom razredu su Albanija, Kipar, Estonija, Gruzija, Grčka, Litvanija, Slovenija, Mađarska i Rumunija - to su selekcije sa kojima ekipa Ljubiše Tumbakovića neće moći da se sastane.

Nosioci su Engleska, Portugal, Holandija, Švajcarska, Španija, Belgija, Italija, Hrvatska, Francuska i Poljska, a najveća intriga žrijeba je u tome što su petostruki svjetski šampioni, Njemci, u drugom šeširu.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igraju se od marta do novembra naredne godine.

Po dvije prvoplasirane reprezentacije plasiraće se na Evropsko prvenstvo, a četiri preostala mjesta u završnici popuniće pobjednici plej-of turnira Lige nacija, koji će se igrati u martu 2020.

Euro 2020. održaće se u 12 evropskih gradova.

Bonus video: