Otkriveno: Najveći klubovi zaista žele da napuste Ligu šampiona

U medijima se više puta pominjalja mogućnost formiranja tzv. Super lige, ali do sada nije bilo potvrde da se tako nešto zaista događa
2 komentar(a)
bajern, Foto: Reuters
bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2018. 17:23h

Drugi dio afere "Football Leaks" počeo je danas objavom senzacionalnih dokumenata koji pokazuju da najveći evropski klubovi, ipak, planiraju i dogovaraju formiranje novog takmičenja, bez uticaja Uefe.

Dokumenti do kojih je došla grupa istraživačkih novinara potvrđuju da su predstavnici 11 klubova za ovaj mjesec dogovorili sastanak u Madridu, te da su osnivači novog takmičenja Bajern, Barselona, Mančester junajted, Real, Juventus, Čelsi, Arsenal, Milan, Liverpul, PSŽ i Mančester siti.

Kao gosti sastanku bi trebalo da prisustvuju čelnici Atletika, Olimpik Marseja, Rome, Borusije i Intera.

U medijima se više puta pominjalja mogućnost formiranja tzv. Super lige, ali do sada nije bilo potvrde da se tako nešto zaista događa.

Dokumenti "Football Leaks" su, takođe, otkrili i da su čelnici Uefe znali da PSŽ dobija novac direktno od države Katar, što bi trebalo da bude zabranjeno, ali da su sakrili da postoje neregularnosti u poslovanju kluba iz Pariza.

Riječ je o sumi od 1,8 milijardi eura.

Uefa je bila upoznata i sa neregularnim poslovanjem Mančester sitija (vlasnici su u klub vještački ubacili 2,7 milijardi eura u proteklih sedam godina), ali je i u tom slučaju ostala po strani.

Prema pravilima finansijskog fer-pleja oba kluba ne bi dobila licencu za nastup u Ligi šampiona.

Bonus video: