Murinjo: Mnogi su srećni kada me vide kako patim

Nije lako pogledati tabelu u ovoj situaciji. Prvi put sam tu gdje sam. Ovo je težak trenutak, ali i veliki izazov za mene, jedan od najvećih u karijeri - kazao je Murinjo
60 pregleda 2 komentar(a)
Murinjo 8, Foto: Reuters
Murinjo 8, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.09.2015. 14:40h

Davne 1986. godine Čelsi nije bio engleski i evropski fudbalski gigant, pa tri poraza u pet prvih prvenstvenih mečeva i nisu bili iznenađenje. Ali, 2015. je drugačije – Murinjo je sada u šoku, Abramovič vjerovatno zamišljen šta da radi, nakon što je i Everton bio prejak za aktuelnog šampiona, koji ima svega četiri boda od mogućih 15.

Na Gudison parku očekivala se prekretnica, ali je Stiven Nejsmit het-trikom nokautirao Čelsi, koji već sredinom septembra zaostaje 11 bodova za liderom.

- Nije lako pogledati tabelu u ovoj situaciji. Prvi put sam tu gdje sam. Ovo je težak trenutak, ali i veliki izazov za mene, jedan od najvećih u karijeri. Znam da se mnogo ljudi sada raduje što sam u problemu poslije toliko godina pobjeda i uspjeha, ali vjerujem da će svi ponovo gledati nasmijanog Murinja – rekao je Murinjo.

Iako je Everton pored tri gola, imao bar još toliko čistih šansi (odličan je bio Begović na golu), Murinjo je ponovio ono što je govorio i nakon prethodnih mečeva.

- Zaslužili smo više i na ovoj utakmici. Žao mi je igtrača. Vidim njihovu tugu, osjećam kako pate, jer pokušavaju bezbroj puta, ali jednostavno ne ide. Zajedno smo u svemu ovome, uz njih sam, oni su uz mene i možemo da izađemo iz ovog frustrirajućeg perioda – rekao je Portugalac.

Nema dileme da gazda Roman ima ogromno, ali ne i neograničeno povjerenje u Murinja, tako da ne bi bilo iznenađenje da se narednih dana preispita njegova pozicija na klupi Čelsija.

Bonus video: