OSCG: Ne može u Podgorici ili Baru, protiv Moldavije i Grčke u Budvi

222 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 29.10.2018. 15:27h

Odbojkaši i odbojkašice Crne Gore će tačku na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo staviti u Budvi, 9. januara, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Biće to dvostruki program u Mediteranskom sportskom centru u Budvi, prvo će odbojkašice tog dana od 17 sati dočekati Grčku, a onda od 20.15 sati će muška selekcija igrati sa Moldavijom, u meču koji bi "crvenima", u slučaju pobjede, donio prvo plasman na Evropsko prvenstvo u istoriji crnogorske odbojke.

Prije tih mečeva, dame će 5. januara gostovati Ukrajini u Zaporožju, dok će muškarci istog dana u Nitri igrati sa Slovačkom, i možda već tada, pobjedom, obezbijediti plasmana na EP.

Nakon četiri kola, muška selekcija je prva na tabeli grupe C, sa tri pobjede (dvije protiv Islanda i jedna protiv Slovačke) i porazom od Moldavije, dok su dame treće na tabeli grupe C, sa po dvije pobjede i poraza (iza Grčke i Ukrajine, a ispred Norveške), i teoretski su još uvijek u igri za barem drugo mjesto koje vodi na EP.

"Razmatrana je mogućnost da utakmice sa Moldavijom i Grčkom budu u Baru, ili Podgorici, ali su dvorane “Topolica” i “Morača” tih dana rezervisane za košarkaške mečeve", navodi se u saopštenju OSCG.

Bonus video: