Slaven Stjepanović - povratak u Crnu Goru nakon 11 godina

Član šampionske generacije Zete vratio se u Crnu Goru i debitovao za Petrovac, ali sa zakašnjenjem zbog povrede
283 pregleda 3 komentar(a)
Slaven Stjepanović, Foto: Savo Prelević
Slaven Stjepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.10.2018. 11:24h

Crnogorska fudbalska scena od revanša osmine finala Kupa bogatija je za igrača čije su karakteristike lepršavost, dribling... Ono što publika voli. Član generacije Zete, prvog šampiona u nezavisnoj Crnoj Gori, Slaven Stjepanović debitovao je za Petrovac. I to sa “zakašnjenjem” od 10 mjeseci, jer je u januaru, na prvoj kontrolnoj utakmici, slomio metatarzalnu kost.

Stjepanović je povratak nakon 11 godina u crnogorski fudbal obilježio pobjedom u Kupu, u kojem je Petrovac napravio iznenađenje na terenu OFK Titograda (1:0), i nakon penala se plasirao u četvrtfinale Kupa.

"Bilo je neobično, nova ekipa za mene i to nakon pauze od 11 mjeseci. Povreda stopala zbog koje sam pauzirao je prošlost, kao i čekanje na radnu dozvolu, jer više nemama crnogorsko državljanstvo, i sada mi predstoji da se vratim u formu i igrama zahvalim svima u klubu za sjajan odnos. Atmosfera u ekipi je odlična i smatram da Petrovac ima kvalitet da igra kvalifikacije u Evropi", kazao je 31-godišnji Stjepanović.

U prethodnih 11 godina je mijenjao klubove - Partizan, Vojvodina, Trikala, Iraklis, Vendsisel, Lokomotiva Taškent, a u tri navrata je bio igrač moldavske Dačije.

"Puno se toga promijenilo u crnogorskom fudbalu - infrastruktura je neuporedivo bolja, mada treba više poraditi na održavanju terena. I nije kao nekada da tri-četiri ekipe odskaču kvalitetom. Sada je liga apsolutno ujednačena i pobjeđuje ekipa koja odigra čvršće, organizovanije i koja više želi pobjedu. To nam je trener, uostalom, rekao pred utakmicu sa Titogradom i mi smo požrtvovanošću ostvarili rezultat. Iako sam se vratio nakon dugog perioda, još srećem igrače iz prvih sezona crnogorske Prve lige i ti su susreti srdačni".

Stjepanović ne krije i čega se posebno sjeća.

"Pa tih utakmica Zete sa Rendžersom u evrokupovima. Iznenadili smo ih igrom u prvom meču u Glazgovu, ali nismo ostvarili rezultat. U revanšu nas nisu potcijenili, analizirali su nas i došli su sjajno pripremljeni. Nismo imali šansi", zaključio je Stjepanović.

Bonus video: