Simić pred Rumune: Bolji smo barem za nijansu

“Prija povjerenje koje mi je ukazano da budem kapiten. Imam dovoljno iskustva da riječima i postupcima ohrabrim mlađe”
10 komentar(a)
Simić i Bećiraj, Foto: Reuters
Simić i Bećiraj, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.11.2018. 12:47h

Već 32 utakmice u dresu reprezentacije Crne Gore sakupio je Marko Simić.

Vođa odbrana naše reprezentacije, kada nema Stefana Savićau timu, kao što je sada slučaj, odigrao je i dvije gostujuće utakmice protiv Rumuna - oba puta su “sokoli” izborili remi, prije dvije godine u kvalifikacijama (1:1) i nedavno u Ligi nacija (0:0).

Pobjedu protiv Rumuna pod Goricom, septembra 2017, Simić je propustio zbog suspenzije...

"Veoma se dobro poznajemo, tri puta smo igrali protiv njih i na sva tri meča pokazali da smo makar za nijasnu bolji. Pred nama je četvrti duel i treba još jednom to da pokažemo. Igramo pred domaćom publikom, imamo dovoljno motiva i siguran sam da ćemo pružiti još jednu dobru partiju protiv Rumuna", kazao je Simić za magazin Fudbalskog saveza Crne Gore.

Rumuni, međutim, pred večerašnje gostovanje pod Goricom imaju blagu psihološku prednost...

"Oni u određenoj mjeri dočekuju utakmicu psihološki rasterećeniji od nas. Igraju u gostima, nemaju pritisak i to može da bude samo plus za njih. U pitanju je, takođe, veoma dobra selekcija, tehnički dobra, koja umije da koristi i individualne i timske kvalitete. Zato moramo da odigramo odgovorno i pametno, da pokušamo da ostvarimo pobjedu kojom bismo završili takmičenje na pravi način", ističe 31-godišnji defanzivac.

Simić je na dva prethodna meča, protiv Litvanije i Srbije, bio kapiten crnogorskog nacionalnog tima.

"Prija povjerenje i čast koja mi je ukazana. Nije mi strano da budem kapiten, jer sam gotovo u svim ekipama u kojima sam igrao bio kapiten. Mislim da imam dovoljno iskustva da nekim svojim riječima i postupcima ohrabrim mlade igrače", navodi defanzivac uzbekistanskog Pahtakora.

Crna Gora večeras igra posljednji meč u prvom ciklusu Lige nacija, novog takmičenja Uefe.

"Liga nacija je pun pogodak, velika je razlika između prijateljskih, i utakmica u kojima se boriš za bodove. Sve reprezentacije su na dobitku", zaključio je Simić.