Gušić: Dvije pobjede su ogromne

"Spreman sam i imam želju da ispratim sve akcije do Olimpijskih igara naredne godine", kaže Gušić za "Vijesti"
5 komentar(a)
Gušić poslije pobjede nad Isajevim, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Gušić poslije pobjede nad Isajevim, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 27.08.2015. 07:29h

Dvije pobjede donijele su Nikoli Gušiću plasman među 16 najboljih džudista na svijetu u kategoriji do 73 kilograma na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu.

Te dvije pobjede, međutim, nisu baš obične. Donijele su 108 bodova u borbi za olimpijsku vizu, a uz to su izvojevane nad izuzetno respektabilnim borcima - šampionom Panameričkih igara, Kubancem Magdielom Estaradom, i olimpijskim šampionom, Rusom Mansurom Isajevim.

Zbog toga ne čudi zadovoljstvo našeg mladog asa i pored poraza u trećoj borbi, od Korejanca Ana Čangrima, koji je kasnije osvojio bronzu.

"Zadovoljan sam svojim nastupom na Prvenstvu svijeta, dvije pobjede su ogomne i donijele su mi 108 bodova na olimpijskoj listi. Dobio sam šampiona Panameričkih igara, kao i olimpijskog šampiona iz Londona. U meču sa predstavnikom Koreje falilo mi je malo više iskustva, jer sam se prvi put susreo sa takvim tipom borca. On je kasnije uzeo bronzanu medalju", kaže Gušić za "Vijesti".

"Dobru taktiku sam spremio sa svojim trenerom Draganom Šćepanovićem, što se i pokazalo. Spreman sam i imam želju da ispratim sve akcije do Olimpijskih igara naredne godine, te da ispunim normu uz pomoć saveza koji treba da stane do kraja uz mene! Ovdje smo tim, zajedno sa Srđanom Mrvaljevićem i predstavljamo Crnu Goru na najbolji mogući način", zaključio je Gušić.

U kategoriji do 73 kilograma bilo je 76 takmičara.

Bonus video: