Predstavljamo njegovo visočanstvo – SC "Morača"

Gostovanje evropskih košarkaških velikana u Podgorici vraća nas u prošlost i budi uspomene na sve one lijepe trenutke koje smo proveli u podgoričkom bastionu i hramu sporta navijajući za rukometašice i rukometaše, košarkaše i košarkašice, boksere, odbojkaše, karatiste...
288 pregleda 0 komentar(a)
SC Morača, Foto: Savo Prelević
SC Morača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2018. 07:09h

Zbog toga "Vijesti", danas, svojim čitaocima poklanjaju specijalni dodatak posvećen najljepšim sportskim događajima održanim u Sportskom centru "Morača" od njegovog otvaranja, 25. maja 1980. godine.

O prvoj utakmici, između košarkaške reprezentacije Jugoslavije i američke koledž ekipe Wichita State University govori jedan od aktera, legendarni Ratko Radovanović.

Na slavne dane boksa - posebne strasti navijača u Podgorici, podsjetiće Miodrag Perunović, jedan od najboljih jugoslovenskih boksera svih vremena.

Evropska kruna bila je san svih generacija rukometašica Budućnosti, a dosanjala ga je ekipa na čijem je čelu bio Dragan Adžić, koji za "Vijesti" priča o tom ogromnom uspjehu "plavo-bijelih".

A na prve velike uspjehe rukometašica i stvaranje legendarne generacije koja je, pod vođstvom Vinka Kandije utabala staze svim kasnijim, govore proslavljena golmanka te ekipe i reprezentacije SFRJ Katica Janković, te tvorac velike Budućnosti Rade Đurđić.

Košarkaši su uvijek bili ljubimci navijača, smjenjivale su se generacije koje su bilježile sjajne rezultate, od ulaska u Prvu ligu SFRJ, preko osvajanja prvog Kupa i prvog šampionskog pehara u SRJ, zaključno sa krunom prvaka ABA lige. Kroz te uspjehe prolazimo sa Draganom Ivanovićem, Slavenkom Rakočevićem, Vladom Šćepanovićem, Gavrilom Pajovićem...

Karatisti Budućnosti ponos su grada pod Goricom, osvajači medalja sa velikih takmičenja, uključujući i Prvenstvo Evrope koje je održano upravo u "Morači". O tome govori naš proslavljeni karatista Dragan Kopitović.

Odbojkaški duel između Budućnosti i Budvanske rivijere, koji je odlučivao o tituli prvaka Jugoslavije, biser je kojim se Crna Gora može ponositi i koji bi morao da bude vodilja za budućnost, ne samo u odbojkaškom sportu. O toj utakmici i specifičnom rivalstvu pričaju Igor Kolaković, Veselin Vuković, Vladimir Racković i Nebojša Janović.

Ovacije koje je u "Morači" doživljavao kik-bokser Ivan Strugar tjerale su na jezu i njega i svakog prisutnog u dvorani koja je uvijek bila tijesna kada su njegovi mečevi u pitanju. Čitajte kako je on sve to doživljavao.

Podsjetite se svih ovih divnih trenutaka, uz specijalni dodatak "Vijesti"!!!

Bonus video: