Tumbaković: Nisam zadovoljan onim što smo uradili, ali ovaj tim će da raste

„Želimo da odigramo dobru utakmicu, da se borimo... To je naš primarni zadatak – da se suprotstavimo Rumuniji i da nađemo neku satisfakciju za nešto što smo propustili protiv Srbije“, kazao je Tumbaković
93 pregleda 6 komentar(a)
tumbaković, Foto: Savo Prelević
tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2018. 11:35h

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković kazao je da su on i njegovi igrači svjesni kakav je značaj utakmice sa Rumunijom (utorak 20,45), ali da je primarni zadatak da se ekipa bori i da bude spremna da ostvari rezultat koji želi.

„Svaka utakmica ima psihološko opterećenje, tako i ova, jer svaka utakmica ima cilj. Došli smo u situaciju da sjutrašnja ima status odlučujuće, ali to je normalno u sportu. Samo je pitanje kako ćemo da se snađemo. Mi ćemo se truditi da držimo koncentraciju, što nismo imali u određenom dijelu meča u Beogradu. To je tranzicija, koja traje i koja će trajati, a zavisi i od igrača koji su u tom trenutku na terenu. Ovaj tim će da raste, to sam siguran...“, rekao je Tumbaković.

Četvrti put Crna Gora igra sa Rumunijom u posljednja dva kvalifikaciona ciklusa...

„Svaka utakmica sa Rumunijom je bila specifična. Prvu, u kvalifikacijama za SP 2018, odigrali smo korektno, bila je naša prva zajednička. Druga u Podgorici je bila najbolja do sada, ekipa nije dala šansu Rumuniji, pokazala je karakter, a opet smo dobili 1:0. U prethodnoj smo bili oslabljeni, a željeli smo pobjedu, zadovoljili se remijem. Sada moramo da pobijedimo, takvi su zahtjevi. Pripremićemo ekipu, ne nešto posebno, jer mi uvijek idemo na pobjedu, a postavka će biti daleko ofanzivnija nego do sada“, kazao je Tumbaković.

Cilj je rezultat, ali i način na koji će Crna Gora pokušati da do njega dođe...

„Želimo da odigramo dobru utakmicu, da se borimo... To je naš primarni zadatak – da se suprotstavimo Rumuniji i da nađemo neku satisfakciju za nešto što smo propustili protiv Srbije“.

Rumuni teorijski još imaju šansi za prvo mjesto u grupi...

„Pretpostavljam da će u varijanti sa Marinom i Antonom, koji se vraćaju, pokušati da nas iznenade... O svemu vodimo računa, ali pokušaćemo da na osnovu našeg kvaliteta opredijelimo način igre koji nama odgovara“.

Utakmica sa Srbijom i poraz u Beogradu ne bi smjeli da ostave veliki trag...

„Kao što ne možeš da slaviš kad pobijediš, tako i kad izgubiš ne možeš da tuguješ sedam dana. Vratili smo se u normalni trening, pripremu... Ako to nemamo, onda nemamo ni kvalitet...“

Tumbaković i igrači dobili su i nakon drugog poraza od Srbije podršku predsjednika FSCG Dejana Savićevića, navijači, čini se, prepoznaju da nacionalni tim perspektivu...

„Prija podrška, ali i da je drugačije ne bih se obazirao. Ne plašim se nikad ničega, jer radim najbolje što mogu. Mi – moj stručni štab i ja - pokušavamo da radimo na najbolji mogući način, maksimalno profesionalno, ja bolje ne znam... Lijepo je ako to neko prepozna. Međutim, ja nisam zadovoljan onim što smo uradili u prethodne tri godine, a razloga ima i u spoljnjim faktorima - povredama, odsustvu važnih igrača... Zbog toga je važno da sjutra odgovorimo rezultatskom izazovu i da na terenu ostavimo dobar utisak“, kazao je Tumbaković.

Bonus video: