Sin Maradone sa Karpata dolazi u Podgoricu

"Ponosan sam kao otac što je Janis došao do reprezentacije, ali još nisam zadovoljan. Želim da ga vidim kao lidera, da bude najbolji", kazao je Georgi
71 pregleda 0 komentar(a)
Janis Hadži (novine)
Janis Hadži (novine)
Ažurirano: 19.11.2018. 10:39h

Maradona sa Karpata, Kralj, Komandant - asocijacije su za najboljeg rumunskog, a 90-ih godina prošlog vijeka i jednog od najboljih evropskih fudbalera.

Rumunija nikada nije imala igrača kao što je Georgi Hadži, ali će ga možda imati. I preziva se isto, i doći će u Podgoricu, na meč sa Crnom Gorom... Janis Hadži je u subotu protiv Litvanije debitovao za najbolju selekciju, sa 20 godina, a tačno četvrt vijeka od kada je njegov otac odveo zlatnu generaciju rumunskog fudbala do 1/4 finala Mundijala u SAD.

Janis je najveća nada rumunskog fudbala, mladić koji bi mogao da krene stopama slavnog oca...

"Ponosan sam kao otac što je Janis došao do reprezentacije, ali još nisam zadovoljan. Želim da ga vidim kao lidera, da bude najbolji - kazao je Georgi.

Janis je u duelu sa Litvanijom igrao posljednjih 25 minuta, kao nagradu za sjajne igre u mladoj selekciji, koju je nedavno odveo na Evropsko prvenstvo naredne godine. Karijeru gradi bukvalno pod očevim nadzorom. Član je Vitorula iz Konstance, kluba čiji je Georgi i vlasnik i trener. Kod oca se vratio u januaru ove godine, iz Fiorentine, koja ga je 2016. kupila za dva miliona eura.

Georgi nije bio zadovoljan kako se sa njim postupa u Firenci, pa ga je za isti novac otkupio, dao mu kapitensku traku, slobodu u igri, pustio ga da iskaže talenat...

"Janis je posvećeni mladić, vrijedan, spreman da se žrtvuje. To je najvažnije, a vidjećemo kako će se odvijati karijera i koliko će da bude veliki igrač", kazao je Georgi Hadži.

Bonus video: