Kapiten svjestan da Budućnost ne igra dobro, Šehović: Svi smo očekivali više

Budućnost u petak dočekuje Žalgiris, a prvi meč van svoje zemlje igra 21. novembra, kada gostuje Himkiju. U međuvremenu će gostovati Mornaru u Baru, a u „Moraču“ stižu Baskonija i Partizan
120 pregleda 5 komentar(a)
suad šehović, Foto: Savo Prelević
suad šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2018. 10:00h

Do kraja godine, košarkaši Budućnost Volija će odigrati 17 utakmica. I nijedna, bar na papiru, neće biti lakša od one koju su prije dvije noći igrali u „Morači“, osim možda gostovanja Krki 24. decembra.

„Plavi“ su ubjedljivo savladali Olimpiju, ali rezultat (85:69) može da prevari, jer je tim Zorana Martiča, koji je u Podgoricu došao bez tri igrača iz startne postave, pet minuta prije kraja prišao na 70:67.

Tim Aleksandra Džikića je dosta oscilirao, jer je nakon velikih plus 22 na poluvremenu (45:23) dozvolio „zmajevima“ da priđu na svega tri razlike.

"U prvom poluvremenu smo primili 23 poena, kao i 16 u posljednjoj četvrtini, što su podaci koji raduju. Imali smo, međutim, i pad u 3. četvrtini, kada je i Olimpija dobro igrala, pogodila šest trojki, od čega tri uz veoma dobru odbranu. Dala nam je previše poena, jer smo bili malo ‘mekaniji’ u tom dijelu igre, ali pobjeda je i ubjedljiva i zaslužena", rekao je Suad Šehović, koji je pri rezultatu 70:67 pogodio trojku, prije nego što je Edvin Džekson još dva puta pogodio iza linije 6,75 za 79:67.

Budućnost u petak dočekuje Žalgiris, a prvi meč van svoje zemlje igra 21. novembra, kada gostuje Himkiju. U međuvremenu će gostovati Mornaru u Baru, a u „Moraču“ stižu Baskonija i Partizan.

"U ovom periodu od 10-ak dana, koliko smo još u Crnoj Gori, moći ćemo da uradimo dosta više nego kada je težak raspored, sa dosta putovanja. Tada možemo samo da se posvetimo rekuperaciji, ne možemo ni da treniramo zbog putovanja i utakmica. Sada imamo vremena između mečeva da odradimo nekoliko dobrih treninga, kako bismo se bolje upoznali. Lopta je protiv Olimpije dosta kružila, tražio se pas više i igrač u boljoj poziciji, što nam je donijelo dosta otvorenih i pogođenih šuteva", naglasio je kapiten Podgoričana.

Šehović, koji kao i Nikola Ivanović igra šestu sezonu u Budućnosti (više ih imaju samo njegov brat Sead i Nemanja Gordić, jer im je ovo osma), priznaje da je vjerovao da će rezultati na početku biti bolji.

"Svi smo očekivali više, ali je dovedeno pet novih igrača i to je proces. Moramo da napravimo kompaktnu cjelinu, koja će iz utakmicu u utakmicu igrati bolje. Pokazalo se i neiskustvo u Evroligi, jer smo na nekoliko mečeva tri četvrtine odigrali odlično protiv boljih protivnika, ali je svaka naša greška kažnjena".

Budućnost još traži prvu pobjedu u Evroligi nakon skoro 16 godina. Pokušaće da je upiše protiv zvanično treće ekipe Evrope, Žalgirisa, sa kojim se u petak sastaje u 19 časova.

"Sigurno je da su nam šanse na domaćem parketu. Trudićemo se da bude što manje oscilacija, da koristimo prilike koje nam se ukažu. Moramo da budemo bolji nego što smo bili protiv Olimpije, kao i na prethodnim utakmicama Evrolige da bismo mogli da pobijedimo", zaključio je Šehović.

Zoran Nikolić još šest sedmica van terena

Zoran Nikolić je povrijedio skočni zglob lijeve noge na utakmici sa FMP-om prije 16 dana, a pauziraće ukupno dva mjeseca.

"Zoran će biti odsutan još šest sedmica. Ako bude ranije, super. Mora da miruje još tri sedmice, a onda još tri da lakše radi. Potpuno vjerujem doktoru Aligrudiću, sve što je čovjek do sada pričao tako je i bilo, apsolutno nemam razloga da ne vjerujem u njegovu riječ", rekao je Aleksandar Džikić.

Bonus video: