Murinjova provokativna slavlja: Od trka u Mančesteru do klizanja u Madridu

Murinjo je poznat po provokativnom ponašanju. Meč u Torinu samo je jedan u nizu duela, na kojima je ispoljavao emocije na način koji se nije dopadao suparničkim navijačima i igračima
0 komentar(a)
murinjo, Foto: Reuters
murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2018. 11:08h

Mančester junajted pobijedio je u srijedu Juventus u Ligi šampiona, ali je trijumf ostao u sjenci menadžera "crvenih đavola" Žozea Murinja.

Nakon meča Portugalac je gestikulirao ka domaćim navijačima, a imao je verbalni sukob i sa igračima Juventusa.

Murinjo je poznat po provokativnom ponašanju. Meč u Torinu samo je jedan u nizu duela, na kojima je ispoljavao emocije na način koji se nije dopadao suparničkim navijačima i igračima.

Čuvena je proslava gola u sezoni 2003/2004 kada je sa Portom - sa kojim će pokoriti Evropu te sezone - došao u Mančester.

Porto je u prvom meču slavio sa 2:1, pa je na "Old Trafordu" uslijedio dramatičan revanš. Te večeri, devetog marta 2004. Mančester je vodio 1:0, ali je Koštinja u 90. minutu izjednačio i "zmajevima" omogućio prolaz u narednu rundu.

Euforični Murinjo je taj gol proslavio trkom do korner zastavice gdje je slavio sa igračima.

Prva provokacija na "Nou Kampu"

Poslije Porta, Murinjo je sjeo na klupu Čelsija. Sa "plavcima" je 2006. godine u Ligi šampiona igrao u grupi sa Barselonom. U meču na "Nou Kampu" Čelsi je gubio 2:1 do 92. minuta, kada je Didije Drogba izjednačio.

U tom trenutku Murinjo nije mogao da miruje - pao je na koljena i stisnutom pesnicom proslavio pogodak. Bio je to početak neprijateljstva Portugalca i navijača Barselone.

"Noć prskalica"

Opet meč protiv Barse. Radi se o 2010. godini, kada je "Specijalni" bio na klupi Intera. Sa "neroazurima" je stigao u Barselonu na revanš meč polufinala Lige šampiona (u prvom susretu Inter je dobio 3:1). Murinjov tim odbranio je prednost iz prvog duela (na "Nou Kampu" izgubili 1:0), a Murinjo se poslije posljednjeg sudijskog zvužduka sa klupe zaletio na teren, odakle je stisnutom pesnicom trijumfalno gestikulirao ka navjačima Intera. Ušao je i u prepirku sa golmanom Barselone, Viktorom Valdesom, ali većih posljedica nije bilo.

Slavlje je potrajalo, aktivirale su se prskalice na terenu, pa je "Specijalni" na kraju pokisao.

Epizode u Realu

Portugalac je briljirao i na klupi Reala. Nakon jedne pobjede nad Valensijom na "Mestalji" u novembru 2011. Murinjo je skočio na Hosea Kaljehona i proslavio trijumf.

Interesntan momenat dogodio se iste godine, kada je na "Santjago Bernabeuu" došla ekipa Viljareala. Nakon gola Kake (Real je u tom meču slavio 4:2), Murinjo je stao ispred klupe gostiju i sa stisnutom pesnicom otpozdravljao domaćim navijačima. Gosti nijesu imali razumijevanja za ovaj potez, a Murinjo je kasnije govorio da je gestikulirao ka svom sinu.

Pad na koljena protiv Mančester sitija

Još jedan upečatljiv momenat obilježio je Murinjovu karijeru na klupi Reala. Tim iz Madrida igrao je u Ligi šampiona protiv Mančester sitija 2012. godine i bio u rezultatskom zaostatku. "Merengesi" su na vrijeme izjednačili, a kasnije preko Kristijana Ronalda u 90. minutu i preokrenuli rezultat. Murinjo je nakon gola Ronalda eksplodirao, zaletio se sa klupe i na koljena uklizao na teren.

Bonus video: