Bar ugostio Lerija Brauna, Pavićević kaže da će legenda doći ponovo

“Znam koliko je Jugoslavija dala trenera, kao nijedna druga država na svijetu. Vidim koliko je i moj kolega posvećen, na ovim prostorima se košarka obožava. Bilo je ovo sjajno iskustvo, osim rezultata”, kazao je Braun
107 pregleda 5 komentar(a)
leri braun, Foto: Mornar/Media Pro
leri braun, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 08.12.2018. 03:00h

Leri Braun je jedan od najvećih, ako ne i najveći košarkaški trener koji je dolazio u Crnu Goru.

Šampion NCAA lige (Kanzas), zatim i NBA lige sa Detroitom 2004, najbolji trener 2001, doživio je poraz od Mornara u Evrokupu 86:83.

Legendarni trener nije bio previše razočaran nakon meča...

“Mornar je pogodio neke važne šuteve, mi nismo, to je presudilo. Zadovoljan sam igrom mojih igrača, ponosan sam kako su pristupili utakmici”.

Braun je otkrio da se prije meča družio sa Mihailom Pavićevićem i da su razgovarali, naravno, o košarci.

“Znam koliko je Jugoslavija dala trenera, kao nijedna druga država na svijetu. Vidim koliko je i moj kolega posvećen, na ovim prostorima se košarka obožava. Bilo je ovo sjajno iskustvo, osim rezultata”, kazao je Braun.

Na pitanje može li da izdvoji najbolje igrače koje je trenirao ili protiv kojih je igrao, nije želio da izdvaja nijednog...

“Ja sam iz Sjeverne Karoline, tako da je prva asocijacija Majkl Džordan. Tu su Vilt Čembrlen, Bil Rasel, kasnije Leri Bird, Medžik... Ali, bio sam i u Bormiju 1987. godine, tako da pamtim i divim se Kukoču, Rađi, Divcu...”, kazao je Braun.

Trener Mornara je obećao da će Leri Braun ponovo posjetiti Crnu Goru.

"Nama je čast i veoma smo uzbuđeni što smo ugostili takvog trenera, legendu našeg sporta. Doći će ponovo, obećavam. Čuo sam od njega lijepe stvari na račun naše igre i to je velika čast za nas. Ja sam trener koji uči svaki dan i više sam nego srećan što sam proveo vrijeme u razgovoru i druženju sa njim", rekao je Pavićević.

Mornar je ostvario lijepu pobjedu nad Braunovim timom, a najzaslužniji je bio Lending Sane, Francuz koji je ubacio 23 poena i imao 10 skokova...

"Sane će biti dobar pik za nas, pokazao je potencijal. Osciliraće, ali kako sezona bude odmicala biće sve bolji", rekao je Pavićević.