Uefa bira tim godine, "Marka" već odabrala

79 pregleda 4 komentar(a)
Tim godine, Foto: Marca.com
Tim godine, Foto: Marca.com
Ažurirano: 27.11.2014. 16:42h

UEFA bira tim godine na osnovu glasova navijača, a čitaoci "Marke" su već odabrali - glasajući za kandidate koje je predložila upravo evropska "kuća fudbala".

"Marka" je list iz Madrida, privržen Realu, zato i nije iznenađene što je u idealnih 11 čak pet fudbalera "kraljevskog kluba", sadašnjih ili bivših.

U formaciji 4-3-3, čitaoci "Marke" su odabrali ovako: na golu Nojer, u odbrani Ramos, Godin i Lam, na sredini Modrić, Kros, Di Marija i Roben, u napadu Mesi, Kristijano Ronaldo i Dijego Kosta.

Iz idealnih 11 četiri igrača sada nose dres Reala (Ramos, Modrić, Kros i Ronaldo), a jedan je za Real igrao do ljeta (Di Marija). Četvorica su takođe osvojila Ligu šampiona sa Realom (Ramos, Modrić, Ronaldo i Di Marija), a jedan je došao ljetos (Kros).

Na listi su tri osvajača titule svjetskog prvaka sa Njemačkom (Nojer, Lam, Kros), te još dva igrača koja su vezana za Madrid, ali ne za Real, već Atletiko (Dijego Godin i napadač "kolćonerosa" iz prošle sezone, sada član Čelzija - Dijego Kosta).

Od 110.000 ljubitelja fudbala koji su glasali na sajtu "Marke", najviše njih dalo je glasove Kristijanu Ronaldu (29,1 odsto).

Bonus video: