U Beogradu mora sve da bude drugačije nego u prvom meču

"Ne prijetimo im, ali u nekim djelovima prošle utakmice nismo dobro izgledali, nije bilo onako onako kako su svi navikli. Ne znam da li je to bio pad koncentracije ili samopouzdanja, ali u obavezi smo da u Beogradu popravimo utisak. Znam da imamo kvalite za to", rekao je Janković
7 komentar(a)
crna gora litvanija marko janković, Foto: Savo Prelević
crna gora litvanija marko janković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2018. 17:22h

Crnogorski vezista Marko Janković najavio je bolje izdanje nacionalnog tima u Beogradu nego što je bio slučaj 11. oktobra u međusobnom meču sa Srbijom.

"Oslabljeni smo, ali sada makar znamo da neki bitni igrači neće igrati i drugačija je priprema za utakmicu. I igra mora da bude drugačija. Ne znam kakva će biti Srbija, ali mi moramo da budemo bolji, odlučniji i hrabriji. Dakle, neophodno je da odigramo potpuno drugačiju utakmicu", rekao je krilni fudbaler "hrabrih sokola".

Crna Gora može da bude i prva u slučaju pobjeda u posljednja dva meča.

"Idemo korak po korak. Mislimo samo na prvi meč sa Srbijom, a nakon njega ćemo se okrenuti duelu u Podgorici protiv Rumunije, koja je takođe dobra ekipa", kaže Janković.

O Srbiji se sve zna.

"Srbija je odlična reprezentacija, svjesno joj prepuštamo ulogu favorita, ali i vjerujemo da imamo kvalitet da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže".

"U nekim djelovima prošle utakmice nismo dobro izgledali, nije bilo onako onako kako su svi navikli. Ne znam da li je to bio pad koncentracije ili samopouzdanja, ali u obavezi smo da u Beogradu popravimo utisak. Znam da imamo kvalitet za to", dodao je Janković.

"Želimo da pobijedimo, vidjećemo koliko je to realno. Očekujem dobru atmosferu i da stadion bude pun, ali i da protivnik bude dobar domaćin kakav smo bili mi".

Janković ove sezone ima problema s povredom. Ipak, za subotu je spreman sto odsto.

"Muči me trbušni zid, vučem već mjesec, mjesec i po taj problem. Neugodna je povreda, sporo prolazi i zahtijeva dosta odmora. Ja ga jednostavno nemam, ali iz dana u dan je situacija bolja. Spreman sam, na selektoru je da odluči ko će igrati", ističe 23-godišnji fudbaler.

Meč se igra na stadionu "Rajko Mitić", za Jankovića neprijateljskom, s obzirom na to da je igrač Partizana.

"Kada igram za reprezentaciju motivacije ne nedostaje. Sada igramo i na stadionu Crvene zvezde, taj stadion dobro poznajem i jeste motiv više. Motiv je tu i zato što mi mlađi imamo šansu da se dodatno dokažemo. Tačnije, mlađi smo, ali mislim da imamo dosta iskustva za ovakve utakmice".

Ako sve bude kako je planirano, Jankovića čeka direktan dvoboj sa Aleksandrom Kolarovim.

"Kolarov je izazov. Svakog fudbalera maksimalno poštujem i gledam isključivo sebe i tražim svoju koncentraciju. Jedva čekam da odmjerim snage i da vidim kako se snalazim protiv takvog igrača", zaključio je Janković, jedan od glavnih aduta Crne Gore u derbiju.

Bonus video: