Injiges: Djevojke su radile dobro i nadam se da će se to isplatiti

Crnogorske košarkašice igraće u subotu u Sarajevu protiv BIH utakmicu 5. kola A grupe kvalifikacija za Eurobasket
93 pregleda 0 komentar(a)
Roberto Injiges i Snežana Aleksić, Foto: KSCG
Roberto Injiges i Snežana Aleksić, Foto: KSCG
Ažurirano: 08.12.2018. 03:18h

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore respektuje Bosnu i Hecegovinu (BIH), ali želi pobjedu i borbu za prvo mjesto u grupi, kazao je selekor Roberto Injiges.

Crnogorske košarkašice igraće u subotu u Sarajevu protiv BIH utakmicu 5. kola A grupe kvalifikacija za Eurobasket. 

On je naglasio da crnogorsku selekciju očekuju dvije teške utakmice.

"Trenutno mislimo samo na prvu, protiv BIH. Naredni meč je bitan, djevojke su radile dobro i nadam se daće se to isplatiti. BIH će igrati u istom sastavu kao u Podgorici, moramo biti oprezni jer su Bosanke kod kuće agresivnije i sa mnogo više samopouzdanja. Očekujem dosta teži meč nego prvi u Podgorici", rekao je Injiges na konferenciji za novinare.

On nije želio da komentariše odsustvo Jelene Dubljević i Ane Poček, navodeći da su najbolje one koje su na pripremama reprezentacije.

"Ne želim da pričam o igračicama koje nijesu tu. Shvatam odluke Jelene Dubljević i Ane Poček, ali one koje su tu su najbolje što imamo i ne želim da gubim ni minut na one koji nijesu na pripremama. Sve djevojke trudiće se da daju svoj maksimum i sve će uraditi da se domognu EP", kazao je Injiges.

Prema riječima Snežane Aleksić, crnogorska selekcija je dobro radila i spremno dočekuje odlučujuće duele.

"Očekuju nas dva teška meča. Prva utakmica sa BIH mnogo nam znači. Dobro smo radili tokom pet dana priprema. Svaka od nas je svjesna značaja meča i daće maksimumm da dođemo do pobjede", kazala je Aleksić.

Izabranice selektora Roberta Injigesa dobile su prvi međusobni duel 76:55, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarile su tri pobjede i poraz.

Savladale su i dva puta Island 69:37 u Podgorici i 84:62 u Rejkjaviku, a jedini poraz doživjele su od Slovačke 73:72. 

Plasman na Eurobasket, koji će 2019. godine biti odigran u Srbiji i Letoniji, izboriće prvoplasirana i šest najboljih drugoplasiranih selekcija iz osam kvalifikacionih grupa. 

Direktno učešće je zagarantovano samo domaćinima Letoniji i Srbiji, a kvalifikacije moraće da igra i šampion Španija.