Junajtedu dominacija dovoljna samo za bod protiv VBA

"Đavoli" dva puta gubili, ali iščupali zasluženi remi
3 komentar(a)
Mančester junajted, Foto: Reuters
Mančester junajted, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.10.2014. 21:12h

VBA je dva puta vodio, Mančester junajted stizao - na kraju su osvojili po bod, i rezultat je možda i jedino čime je Luj van Gal nezadovoljan nakon gostovanja na "Hotornsu", gdje „đavoli” nikada u istoriji nisu izgubili.

Jer, Junated je odigrao vjerovatno i najbolji meč u sezoni, a ono što Holanđanina mora i dalje brine je ista stvar koja mu "razbija glavu" iz utakmice u utakmicu - kako da konsoliduje odbranu.

Kod prvog gola Stefana Sesenjoa su pogriješili štoperi, kod drugog koji je dao Saido Berahino je početnički reagovao Rafael pošto je kasnio da postavi ofsajd zamku...

To su greške koje su bukvalno kopirane iz prethodnih utakmica, ali je Junajted prvi put u sezoni dominirao, igrao ono što Van Gal želi.

I, ako ništa drugo, Van Gal je probudio neke igrače, prvog u redu Maruana Felainija.

Belgijanac je ušao na poluvremenu umjesto Andera Erere i nakon dva minuta igre evrogolom izjednačio na 1:1.

To je Felainiju prvi gol u dresu "đavola" u ligi, ali i prvi koji je postigao od marta prošle godine u istom takmičenju kada je zatresao mrežu igrajući za Everton protiv Redinga.

Junajted je nakon tog izjednačenja krenuo u lov na vođstvo, ali je taj kiks Rafaela opet vratio stvari na vodenicu domaćina.

Ipak, zasluženi bod gostima donio je Dejli Blind (prvi za novi klub) prekrasnim pogotkom sa 20 metara u 87. minutu.

Bonus video: