Za ponavljanje istorije - Mec pada 4. novembra

Rukometašice Budućnosti večeras (19) časova, na isti dan kao prošle godine, dočekuju Mec. Prije 365 dana je bilo 23:18 za Podgoričanke
148 pregleda 1 komentar(a)
RK Budućnost, Foto: Boris Pejović
RK Budućnost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.11.2018. 12:14h

Pobjeda nad njemačkim Bitighajmom na otvaranju Lige šampiona u „Morači”, a onda porazi na gostovanjima vicešampionu Norveške (Vajpersu) i prvaku Francuske (Mecu). Tako je bilo prošle sezone, tako je i ove, samo su razlike što su rukometašice Budućnosti ovog puta pred svojim navijačima savladale danski Odenze i što taj viceprvak Norveške sada nije Vajpers, nego Larvik.

Da bi se istorija potpuno ponovila, i to na isti dan kao lani, potrebno je da se „plave” večeras (19 časova) u svom „hramu” osvete Mecu. I da slave na isti dan kao prošle godine, kada je u „Morači” bilo 23:18.

Prije 14 dana u Francuskoj, Budućnost je izgubila 25:24 i to na neobičan način jer je primila mnogo golova iz kontri i brzog centra, što nije odlika timova Dragana Adžića. Podgoričanke su sada svježije, imale su dovoljno vremena da se pripreme i ubijeđene su da će se revanširati.

"Dobro smo odigrale prvu utakmicu sa Mecom, prije svega u pozicionoj odbrani, ali smo se slabije vraćale iz napada, pogotovo u drugom poluvremenu. Radile smo dosta tokom ove sedmice da to popravimo, a nadam se da ćemo zadržati ono što je bilo dobro. Voljela bih da publika dođe u što većem broju, potrebno nam je da osjetimo energiju sa tribina", poručila je Anđela Bulatović.

11 pobjeda i remi na gostovanju Odenzeu (19:19) ima Mec na prethodnih 12 utakmica. Posljednji put je izgubio u revanšu finala plej-ofa šampionata Francuske od Bresta sa 26:24, ali je osvojio titulu, jer je prvi meč dobio 29:25

Budućnost je na sve tri utakmice ove sezone padala početkom nastavka i cilj je da se to izbjegne.

"Uvijek smo imale pad na početku drugog poluvremena. Puno radimo da to bude što manje izraženo", naglasila je 31-godišnja Podgoričanka.

Nakon dva vezana poraza, najtrofejniji crnogorski klub nema pravo na grešku.

"Uvijek postoji pritisak, pogotovo kada igramo kući, jer želimo da se pokažemo u najboljem svjetlu i da pobijedimo. Vjerujem da ova ekipa ima potencijal da pobjeđuje i kući i na strani, te da će od ove utakmice krenuti tim putem. Mec će pokušati da igra još brže i vuče kontre i brzi centra, jer se nije snašao u pozicionom napadu, ali ćemo na pravi način odgovoriti", jasna je Bulatovićeva.

Ema Ramusović se uzda u bedem ispred gola Marine Rajčić i Darli Zokebi de Paule.

"Svjesne smo kakva je ekipa Mec, o čijem kvalitetu govori činjenica da ima devet reprezentativki Francuske. Odbrana je naš glavni adut i ako bude na visokom nivou, konačni ishod će biti pozitivan", istakla je 21-godišnja Beranka.

Mlada pivotkinja je ranije završila prošlu sezonu zbog teške povrede koljena i još nije potpuno spremna.

"Osjećam se bolje, ubrzo ću biti na pravom nivou", obećala je crnogorska reprezentativka.

Bonus video: