Petković: Ovoga puta ne priča se o nebitnim stvarima, već samo o fudbalu

"Kompaktnost, zajedništvo i taktička disiplina su nas krasili do sada, vjerujem da će tako biti i u Beogradu", kazao je Petković
262 pregleda 2 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore trening Danijel Petković, Foto: Filip Roganović
Fudbalska reprezentacija Crne Gore trening Danijel Petković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.11.2018. 17:20h

Najbolji crnogorski fudbaleri putuju sjutra ujutro u Beograd na meč sa Srbijom, u pretposljednjem kolu četvrte grupe C Lige nacija.

Crna Gora je desetkovana povredama, ali je Ljubiša Tumbaković ovoga puta bar imao više vremena da spremi tim koji će pokušati da napravi iznenađenje i revanšira se Srbiji za poraz u Podgorici prošklog mjeseca 2:0.

"Možda smo u prvoj utakmici od prevelike želje ispali iz taktičke igre. Nadam se da ćemo sada biti maksimalno skoncentrisani. Takođe, uoči prvog meča bilo je dosta nebitnih stvari - istorijskog predznaka, pričalo se o atmosferi na stadionu... Sada više nema priča takve vrste, što nam je olakšavajuća okolnost", kazao je golman Danijel Petković.

Pod Tumbakovićevim vođstvom, Crna Gora je u gotovo svakom meču izgledala kao takmičarski spremna ekipa, bez obzira ko je na terenu...

"Kompaktnost, zajedništvo i taktička disiplina su nas krasili do sada, vjerujem da će tako biti i u Beogradu", kazao je Petković i ponovo se vratio na oktobarski meč pod Goricom.

"Da nije bilo penala, mislim da bi utakmica bila drugačija, da bi bila mirnija, da bismo kontrolisali dešavanja na terenu. I u subotu bi mogla presudi sitnica, ili pad koncentracije...".

Izostanak trojice ključnih igrača u svim linijama tima (Jovetića, Savića i Vukčevića) osjetile bi i mnogo jače selekcije od Crne Gore.

"Uvijek imamo dosta povreda, to je tako, ali svi koji smo ovdje dobili smo poziv zasluženo. Vjerujem da će momci koji budu na terenu zamijeniti nosioce naše igre", rekao je Petković.

Crna Gora u posljednja dva meča ulazi sa šansama da osvoji prvo mjesto u grupi...

"Ostala su nam na najbolja protivnika u grupi, a mi imamo šansi. Sve je na nama", zaključio je Petković.

Bonus video: