Pamić vidi Sutjesku kao najveći mogući izazov

Aktuelni šampion čeka OFK Titograd koji je u krizi igre i rezultata, Budućnost u Petrovcu traži trijumf za miran odlazak na pauzu
85 pregleda 2 komentar(a)
Sutjska - Titograd, Foto: Savo Prelević
Sutjska - Titograd, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.11.2018. 09:00h

Tvrdnje aktera da najjače crnogorsko prvenstvo nikada nije bilo izjednačenije imaju potvrdu u pogledu na tabelu. Pred današnje 15. kolo, Sutjeska, Zeta i Budućnost imaju po 25 bodova. U stopu ih prate Petrovac i OFK Titograd.

Aktuelni prvak Sutjeska je lider, jer ima najbolju gol-razliku, a danas im u goste dolazi OFK Titograd.

"Bodovi treba da su nam prioritet, a toga nema bez dobre igre. Moraćemo, dakle, da odigramo dobro. Neće biti lako, OFK Titograd je do skoro bio lider, a Igor Pamić je iskusan stručnjak i sve bolje upoznaje crnogorski fudbal. Biće teško igrati protiv njegove ekipe", smatra Nikola Rakojević, trener Sutjeske.

OFK Titograd je u krizi, jer je vezao četiri poraza uz eliminaciju iz Kupa.

"Da sam mogao da biram rivala, izabrao bih Sutjesku. Nikšićani igraju u sjajnoj formi i dobar rezultat protiv njih pomogao bi nam da vratimo psihološki nivo u kom smo bili kada smo dobijali i bili na prvom mjestu. Sutjeska je odlična ekipa, koja se razigrala i pravi je izazov. Moramo da prihvatimo taj izazov i da nađemo način da ga prevaziđemo", istakao je Pamić.

BRNOVIĆA ZANIMA SAMO POBJEDA

Budućnost gostuje zahuktalom Petrovcu koji je nakon četiri pobjede remizirao u Kupu sa Zetom (1:1). Za razliku do Petrovčana, “plavi” su izgubili u derbiju od Zete, a nisu ni pobijedili Mladost Lješkopolje u Kupu (1:1).

"U posljednje dvije utakmice je igra bila ispod nivoa. Očigledno je pritisak u glavama igrača učinio svoje, a pritom smo nastupili bez nekoliko fudbalera iz startne postave. Ipak, nismo ispali iz Kupa, na diobi smo prvog mjesta, a sada treba da se vratimo na pobjednički put. Mnogo bi nam to značilo za rad i mir tokom pauze. Moramo da popravimo realizaciju, jer je to uslov dobrih rezultata. Cilj nam je pobjeda pred pauzu", jasan je trener Budućnosti Branko Brnović.

Petrovac bi u slučaju trijumfa preskočio Budućnost na tabeli...

PREKID JEDNOG NIZA U RADANOVIĆIMA?

Grbalj nije primio gol u posljednjih pet prvenstvenih utakmica, Zeta je neporažena već 13 duela...

"Bodovi osvojeni sa OFK Titogradom u Podgorici nam puno znače, jer smo svjesni težine izazova u naredna tri duela. U dobroj smo formi i još boljem raspoloženju i spremni smo da nastavimo sa dobrim igrama i rezultatima", ističe kapiten Grblja Marko Kordić, koji je nesavladan već 526 prvenstvenih minuta.

Zeta je u naletu, naročito nakon pobjede pod Goricom (2:0). "Poštujemo Grbalj, sa kojim smo uvijek igrali teške utakmice. Teren u Radanovićima nije baš u idealnom stanju, što ne odgovora našoj pas igri. No, nećemo tražiti alibi, uslovi će biti jednaki i igraćemo na pobjedu", poručio je Stefan Vukčević, vezista Zete.

Bonus video: