Serija traje - Sarijev Čelsi ne umije da izgubi

“Plavci” jedini tim u najjačim ligama koji nije izgubio do sada
85 pregleda 0 komentar(a)
čelsi, Foto: Beta/AP
čelsi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.11.2018. 11:53h

Juventus i Borusija iz Dortmunda su poklekli u Ligi šampiona prije nekoliko dana, pa je jedina neporažena ekipa iz pet najjačih evropskih liga u ovom trenutku Čelsi.

Čelsi u Premijer ligi drži drugo mjesto sa osam pobjeda i tri remija nakon 11 kola, u Ligi Evrope ima maksimalna četiri trijumfa..., sve to uz očigledan pečat menadžera Mauricija Sarija koji forsira napadački fudbal.

"Serija bez poraza i može da znači nešto, ali i ne mora. Poraz će doći, a mi moramo da budemo spremni i na to", rekao je Sari i nastavio:

"Bilo je utakmica kojima nisam zadovoljan. Protiv Mančester junajteda smo sačuvali bod u sudijskoj nadoknadi, protiv Liverpula izgubili dva u finišu. Tako da tabela može da bude varljiva, ali smo na dobrom putu da izgradimo ono što želimo", istakao je italijanski stručnjak.

Posljednju pobjedu u nizu Čelsi je upisao protiv BATE-a u Bjelorusiji, a strijelac jedinog gola bio je Olivije Žiru. Francuz je pogodio nakon 793 odigrana minuta u svim takmičenjima, tačnije od meča sa Liverpulom u maju ove godine. Od tog pogotka je prošlo 14 utakmica i imao je 24 šuta ka golu protivnika.

"Rekao sam Olivijeu da ne brine, da će golovi doći. Ipak, znam da napadači žive od efikasnosti, ali za nas je Žiru važan iz više razloga", poručio je Sari nakon gostovanja u Ligi Evrope.

Čelsi je nanizao četiri pobjede u Evropi prvi put od aprila 2012, kada je i osvojio Ligu šampiona, dok Sari ima maksimalan učinak u grupnoj fazi Lige Evrope. Italijan je u seriji od 10 trijumfa (prije Čelsija je vodio Napoli), sve to uz gol-razliku 28:4.

Bonus video: