Pavićević: Ekipa za respekt

Ekipa iz Sremske Mitrovice ostvarila je maksimalan učinak na startu nove sezone, dok je barski tim uoči ovog duela ostvario dvije uzastopne pobjede, nakon dva startna poraza u ABA ligi.
95 pregleda 0 komentar(a)
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
mihailo pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 27.10.2018. 16:07h

Košarkaši Mornara dočekaće sjutra veče (21 čas) u Baru ekipu Mega Bemaxa, utakmicu petog kola ABA lige.

Ekipa iz Sremske Mitrovice ostvarila je maksimalan učinak na startu nove sezone, dok je barski tim uoči ovog duela ostvario dvije uzastopne pobjede, nakon dva startna poraza u ABA ligi.

Pred svojim navijačima slavio je protiv Partizana, a u gostima protiv Zadra, dok je poražen od Olimpije u Ljubljani i Krke u Novom Mestu.

„Radi se o mladoj, poletnoj ekipi. Mega je specifičan, menadžerski klub, koji ne juri rezultat nego gleda da proda što više igrača. Zato igra atraktivnu košarku sa dosta energije i što više napada. Njeni igrači imaju dobru statistiku. U svakom slučaju, to je ekipa za respekt. Prva četiri kola ABA lige pokazala su da svako svakog može da pobijedi, nema podjele na loše i bolje ekipe i utakmicu s Megom dočekujemo kao i svaku drugu. Napravili smo sjajan posao u Zadru, sad nam predstoji valorizacija tog brejka i odbrana domaćeg terena. Zbog ritma utakmiica srijeda-nedjelja nemamo mnogo vremena da analiziramo rivale, a i mnogo je važnije da unapređujemo sopstvenu igru i na tome insistiramo", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mega Bemax je dobila tri od četiri međusobna meča protiv Mornara u protekle dvije sezone u regionalnom takmičenju.

„Biće to zanimljiv duel, Mega je upisala četiri uzastopne pobjede, mi dvije i imamo namjeru da nastavimo pobjednički niz. Glavno je da nametnemo naš ritam i od prvog minuta krenemo snažno i agresivno", rekao je Vukota Pavić, igrač Mornara.

Mornar će protiv Mege biti jači za oporavljenog Đorđa Drenovca, dok će i ovaj meč preskočiti Strahinja Mićović, koji je, nakon bolesti, počeo da trenira, ali još nije spreman.

„Mornar je veoma kvalitetan tim koji se podigao poslije nešto slabijeg starta sezone. Dodatno su se pojačali i mečevi sa njima su uglavnom vrlo neizvjesni, pogotovo na njihovom terenu. Imamo odličan start sezone, ali ne želimo da stanemo već da produžimo pobjednički niz koliko god je to moguće. Imaćemo težak zadatak protiv Mornara, ali uz agresivnu odbranu i pravi pristup meču od prvog do posljednjeg minuta, vjerujem da možemo da dođemo do novog trijumfa“, kazao je Dejan Milojević, trener Mega Bemaxa.

Bonus video: