Red Soksi ponovo na krovu svijeta

Tim iz Bostona osvojio je devetu titulu u istoriji kluba, prvu od 2013. godine
149 pregleda 1 komentar(a)
boston red soksi, Foto: Reuters
boston red soksi, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2018. 06:02h

Boston Red Soksi su novi prvaci američke lige (MLB) u bejzbolu.

Ekipa iz Masačusetsa slavila je rezultatom 5:1 u petoj utakmici Svjetske serije protiv Los Anđeles Dodžersa i podigla deveti pehar u klupskoj istoriji, prvi od 2013. godine.

Boston je na najbolji način okončao godinu za pamćenje, u kojoj su oborili klupski rekord sa 108 pobjeda u 162 utakmice regularnog dijela sezone. Na putu do finala eliminisali su i najljućeg rivala, Njujork Jenkije, kao i prošlogodišnjeg prvaka, ekipu Hjuston Astrosa.

Aleks Kora, trener Bostona, takođe je postao prvi strateg koji je titulu osvojio u debitantskoj sezoni na klupi otkako je Bob Brentli postigao isti uspjeh 2001. sa ekipom Arizone. Kora je i prvi Portorikanac koji je svoj tim vodio do trofeja.

Ekipa Los Anđelesa je izgubila drugo finale zaredom, a najveće razočaranje za navijače Dodžersa ponovo je priredio Klejton Keršo, trostruki dobitnik nagrade za najboljeg bacača lige, koji je podbacio u oba meča finalne serije u kojima je nastupio.

Heroj Bostona u odlučujućoj utakmici je ponovo bio bacač Dejvid Prajs, koji je svega deset dana ranije, iz dvanaestog pokušaja, dočekao prvu plej-of pobjedu u karijeri.

Najveću podršku Prajsu u napadu donio je Stiv Pirs sa dva houm-rana, dok su prednost gostiju osigurali Muki Bets i Džej Di Martines.

Ovo je četvrta titula za Red Sokse otkako su 2004. razbili „prokletstvo“ po kojem su punih 86 godina bili poznati u američkom svijetu sporta.

Galerija

Bonus video: