Brnović: Svaka čast Zeti, ali ni ja kao igrač nisam pola godine primao platu...

"Zeta je mlada, poletna ekipa, sedam ili osam utakmica nije doživjela poraz. Igra otvoreno, baš kao i mi, mislim da nam to odgovara i da će biti pravi derbi", kazao je trener Budućnosti Branko Brnović.
2 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2018. 13:33h

Budućnost i Zeta igraju sjutra pod Goricom (15.30, TV Arenasport), derbi 14. kola Telekom 1. CFL.

Biće to duel za prvo mjesto, jer je Budućnost lider sa 25 bodova, dok Zeta sa 22 dijeli drugu poziciju sa Sutjeskom i OFK Titogradom.

"Zeta je mlada, poletna ekipa, sedam ili osam utakmica nije doživjela poraz. Igra otvoreno, baš kao i mi, mislim da nam to odgovara i da će biti pravi derbi", kazao je trener Budućnosti Branko Brnović.

Njegova ekipa je lider, iako kuburi sa golovima, baš kao i ostale ekipe u šampionatu - na 13 utakmica Podgoričani su dali samo 12 golova.

"Premalo se postiže golova, to sam rekao u startu, ali mi stvaramo šanse, protiv Lovćena smo imali pet-šest zicera, ali nismo imali sreću da zatresemo mrežu. Biće golova, važno je da stvaramo šanse, potrebno je samo da 'očepi' na nekoj utakmici, da krene... Nisam zabrinut za moj tim, imamo dobre napadače, ulaze u šanse, neće ih gol, ali dešava se to, igrači Lovćena su sa gol-linije spašavali nekoliko puta... Što se tiče ostalih timova - ne znam i ne želim da ulazim u to".

Zeta je bez poraza već 11 mečeva, uključujući i Kup, posljednji put je izgubila upravo od Budućnosti, 25. avgusta na Trešnjici.

Najmlađa ekipa u ligi igra sjajan fudbal, ali Brnoviću se ne sviđa potenciranje priča o finansijskim problemima, o neodlasku na pripreme...

"Iz srca čestitam Zeti na rezultatima do sada, ali mislim da se digla prevelika fama o tome da igraju bez para, da plate kasne... Igrao sam i ja po šest mjeseci bez plate kada sam bio mlađi, pa se nisam bunio. To su mladi igrači, željni afirmacije, koji imaju talenat i žele da naprave nešto u svojim karijerama. To kažem i mojim igračima: 'Ako vam je cilj da ostanete u Budućnosti ili bilo gdje u Crnogorskoj ligi, onda treba da ostavute fudbal'.

Budućnost ima šansu da pobjedom u derbiju učvrsti prvu poziciju.

"Nije nas htjelo protiv Lovćena, ali prije dva kola smo bili drugi, sada smo prvi sa tri boda prednosti. Ne možemo nakon dva kola da bježimo 10 bodova. Sve će doći na svoje mjesto".

Bonus video: