UEFA je sada stvarno ozbiljna: PSŽ pred izbacivanjem iz Evrope

UEFA je unajmila dvije revizorske kuće koje su ocijenile da ti ugovori vrijede 37 posto manje, odnosno oko 87 miliona eura. Treća revizorska kuća navodno je još smanjila vrijednost ugovora na 57 mioliona, tvrdi "L'ekip"
68 pregleda 2 komentar(a)
psž, Foto: Reuters
psž, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2018. 15:10h

Pari sen Žermen je pred izbacivanjem iz Lige šampiona, tvrdi "L'ekip".

Francuski klub je početkom godine bio pod istragom zbog kršenja finansijskog fer-pleja, ali je UEFA u junu odlučila da pravila nisu drastično prekršena.

Međutim, pokrenuta je nova istraga, najozbiljnija do sada.

Glavni problem su nerealno veliki sponzorski ugovori sa pet katarskih firmi, kojima je PSŽ dobija 138 miliona eura po sezoni, što je daleko preko prave vrijednosti takvih sponzorstava.

UEFA je unajmila dvije revizorske kuće koje su ocijenile da ti ugovori vrijede 37 posto manje, odnosno oko 87 miliona eura. Treća revizorska kuća navodno je još smanjila vrijednost ugovora na 57 mioliona, tvrdi "L'ekip".

Po proračunima revizorskih kuća, PSŽ bi u posljednje dvije godine bio u minusu od 84 miliona eura, što je daleko preko 30 miliona, koliko UEFA toleriše, piše "L'ekip".

PSŽ-u prijeti izbacivanje iz Lige šampiona, vjerovatno od naredne sezone, a neće biti dozvoljeno da obnovi sporne sponzorske ugovore koji ističu sljedećeg ljeta...

Bonus video: