Superklasiko odložen!

"Obećavamo da će se finale igrati", rekao je predsjednik Južnoameričke fudbalske federacije Alehandro Dominges
284 pregleda 0 komentar(a)
Monumental, Foto: Reuters
Monumental, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2018. 17:34h

River Plata i Boka juniors ni večeras neće odigrati odlučujući meč u finalu Kopa Libertadores. Superklasiko je odložen.

Tok dešavanja iz Buenos Ajresa:

18:34 Iako su argentinski mediji kazali da bi novi termin odigravanja meča trebalo da bude osmi decembar iz KONMEBOLA stižu druge informacije. Naime, novi termin bi trebalo da bude određen u utorak na sastanku predsjednika dva kluba u glavnom gradu Paragvaja, Asunsionu.

18:20 Dominges je kazao da meč nije suspendovan već odložen.

18:08 Superklasiko je odložen. To je zvanično saopštio predsjednik Južnoameričke fudbalske federacije (KONMEBOL) Alehandro Dominges. On je na konferenciji za medije koja je počela u 18 časova po srednjeevropskom vremenu kazao da uslovi za odirgavanje meča nijesu bili ravnopravni u odnosu na prvu utakmicu.

"Morali smo da odložimo finale. Opet ćemo održati sastanak sa predsjednicima klubova Donofrijom i Angelićijem, ovoga puta u paragvajskom Asunsionu kako bi pronašli rješenje. Obećavamo da će se finale igrati", rekao je Dominges.

17:55 Mediji pišu da je četvrti sudija juče ušao u svlačionicu gdje su bili Bokini igrači i tražio od njih da izađu na teren i odigraju meč.

17:34 Nekoliko sati uoči početka meča Boka juniors je podnijela zahtjev Južnoameričkoj fudbalskoj konfederciji (KONMEBOL) za odlganjem utakmice. U saopštenju, koji je potpisao predsjednik Boke Danijel Angelići, piše da ne postoje jedanki uslovi da se meč večeras odigra.

Čelnici Boke traže od KONMEBOLA da im dodjeli pobjedu za zelenim stolom. U taboru Rivera ne žele odlganje i hoće da meč bude odigran večeras.

U hotelu u kojem su smješteni igrači i rukovodstvo Boke vlada napeta atmosfera.

Pojačano je i obezbjeđenje oko stadiona, kako ne bi došlo do novih propusta.

Kapije "Monumentala" su otvorene, navijači pristižu i stadion će večeras biti popunjen do posljednjeg mjesta.

Nakon sinoćnjeg odlaganja, susret je zakazan za večeras i očekuje se da počne u 21 čas. Pravilo gola u gostima ne važi.

Galerija

Bonus video: