Juve pred promocijom, Murinjo sanja osvetu "neprijatelju"

Juventus i Junajted igraju u Torinu - "stara dama" pobjedom ovjerava prvo mjesto, a remijem plasman u osminu finala
68 pregleda 1 komentar(a)
Liga šampiona Kristijano Ronaldo Juventus, Foto: Reuters
Liga šampiona Kristijano Ronaldo Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2018. 11:00h

Juventus je već viđen pobjednik grupe H u Ligi šampiona, nakon tri meča ima isto toliko pobjeda i gol-razliku 6:0. Jang Bojs i Valensija nisu dokazali da su pravi rivali "staroj dami", a nije ni Mančester junajted, za kojeg se vjerovalo da može da pokvari računicu favoritu iz Torina.

Prvi međusobni duel prije više od dvije sedmice na "Old trafordu" je dao odgovor na pitanje koliko je Juve u ovom trenutku snažniji tim od "crvenih đavola". Zato izabranici Žozea Murinja večeras u Torinu makar moraju da pokažu da su nešto naučili iz tog poraza koji je potpisao Paulo Dibala (1:0).

"Odigrali smo dosta dobrih utakmica ove sezone, ali ta u Mančesteru je bila vjerovatno i najzrelija. Mogli smo ranije da riješimo meč, a na kraju smo imali i sreće da ne primimo gol", prisjeća se trener Juvea Masimilijano Alegri.

Tog 23. oktobra se u Mančester vratio Kristijano Ronaldo i dočekan je ovacijama navijača, a sada se najviše priča o Polu Pogbi.

Francuz je konstantno pod pritiskom engleskih novinara zbog prosječnih partija, ali u Italiji je cijenjen nakon svega što je uradio u Juventusu.

Pogba nikada i nije krio da mu je Juve ostao u srcu, tako se i spekuliše da bi torinski velikan mogao i da bude njegov budući klub.

"Drago mi je što sam opet u Torinu, što ću vidjeti velike prijatelje, ali ovdje nisam turistički. Došao sam kao igrač Junajteda i želim da uradimo sve da pobijedimo", poručio je Pogba.

Juve bi pobjedom osigurao prvo mjesto, a i remi mu je dovoljan da dva kola prije kraja obezbijedi plasman u osminu finala.

"U svakom meču smo bili veoma dobri. Počev od duela sa Valensijom kada smo rano ostali bez isključenog Ronalda", jasan je Alegri, čija ekipa je osvojila 31 od moguća 33 boda ove sezone u Seriji A.

Biće ovo i prilika za Murinjovu osvetu protiv kluba za koji se nikada nije ustezao da kaže da mu je neprijatelj, još iz perioda kada je vodio Inter.

"Nikada ne bih trenirao Juventus. Zašto? Zato što bih onda završio u paklu", govorio je svojevremeno Specijalni.

Juve i Junajted su se u evropskim takmičenjima sastajali 13 puta, a najčuveniji je duel iz sezone 1998/99. u polufinalu Lige šampiona.

Nakon 1:1 na "Old trafordu" Juve je u Torinu vodio rezultatom 2:0 već poslije 11 minuta igre (golovi Filipa Inzagija), a onda je tim ser Aleksa Fergusona pogocima Roja Kina, Dvajta Jorka i Andija Kola preokrenuo i plasirao se u finale, gdje je kasnije u epskom meču bio bolji od Bajerna.

Mančester siti dočekuje Šahtjor i proći će među 16 najboljih u slučaju da pobijedi, a Hofenhajm izgubi u Lionu.

Parovi 4. kola

Grupa E: Bajern - AEK, Benfika - Ajaks (21);

Grupa F: Mančester siti - Šahtjor, Lion - Hofenhajm (21);

Grupa G: CSKA - Roma (18.55), Viktorija Plzenj - Real Madrid (21);

Grupa H: Valensija - Jang Bojs (18.55), Juventus - Mančester junajted (21).

Bonus video: