Šest crnogorskih takmičara sjutra na tatamiju

Nastupiće u katama Mijat Vojvodić i Biserka Radulović, a u borbama Nikola Malović (do 84), Almir Cecunjanin (preko 84), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68)
117 pregleda 1 komentar(a)
mijat vojvodić, Foto: Karate savez Crne Gore
mijat vojvodić, Foto: Karate savez Crne Gore
Ažurirano: 05.11.2018. 19:00h

Crnogorski karate prvog takmicarskog dana Svjetskog prvenstva (SP) u Madridu predstavljaće sest takmičara.

Nastupiće u katama Mijat Vojvodić i Biserka Radulović, a u borbama Nikola Malović (do 84), Almir Cecunjanin (preko 84), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68).

Vojvodić je kazao da spremno dočekuje start šampionata pojedinačno i ekipno.

“Pripreme sam odradio na zavidnom nivou, zadovoljan sam formom, zdravstveni bilten je odličan, za razliku od prije dvije godine kada sam zbog povrede propustio Svjetsko prvenstvo u Lincu. Konkurencija je nikad jača ove godine, ali bez obzira na to fokusiran sam na sebe i uvijek težim ka najvećem plasmanu i samim tim da prikupim što veći broj bodova za Olimpijske igre u Tokiju 2020 godine”, rekao je Vojvodić agenciji MINA.

Prema riječima Radulović, sezona je bila zahtjevna sa dosta takmičenja.

“Došli smo da je krunišemo ovim prvenstvom svijeta, u katama je pored velikog rada ipak najvažniji faktor sreća sa žrijebom tako da za nešto više bih tek mogla reći kada izaže žrijeb”, kazala je Radulović agenciji MINA.

Cecunjanin je istakao da konkurencija na šampionatu nikada nije bila jača.

“Biće jako teško doći do medalje, ali ja cu dati svoj maksimum da napravim što bolji rezultat”, rekao je Cecunjanin agenciji MINA.

Malović, koji će debitovati na SP u pojedinačnoj konkurenciji, rekao je da je cilj borba za medalju.

“Na ovom takmičenju to nije lako ostvariti, ali smatra da imam kvalitet da svakoga pobijedim”, kazao je Malović agenciji MINA.

Za srijedu predviđeni su nastupi Nenada Dulovića, Maria Hodžića i Ksenija Rajović, a u četvrtak će na borilište muški kata tim.

Petak je predviđen za takmičenja u borbama ekipno, dok su u subotu mečevi za medalju i finala u katama i borbama pojedinačno. U nedjelju biće poznati osvajači medalja u katama i borbama ekipno

Bonus video: