Šuker: Navijam i pratim Crvenu Zvezdu u Ligi šampiona

"Za koga bih ja navijao između Danske i Srbije, ili Bosne i Hercegovine i Švedske? Mislim da je to sasvim normalno za ljude koji vole fudbal. Živjeli smo zajedno, trenirali, igrali... Fudbal je taj koji spaja. Pogledajte i ratove, prvo su se odigrale fudbalske utakmice, pa su tek onda na red došli političari"
89 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2018. 09:31h

Davor Šuker predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) izjavio je za "Blic" da navija za Crvenu Zvezdu u Ligi šampiona.

"Naravno da pratim i navijam jer je jedini klub iz regije u evropskoj eliti. Nema sumnje da je napravljen veliki uspjeh i pomak jer su s naših prostora u Ligi šampiona igrali samo Dinamo, Partizan i Maribor. Zvezda je veliki klub i zaslužuje biti dio Lige šampiona, a svi ovi rezultati, sve ovo okolo ne bi trebalo uzimati za zlo. Nije sramota od PSŽ-a i Liverpula primiti deset golova", kazao je Šuker.

Predsjednik HNS-a je ovom izjavom napravio veliki gaf jer je zaboravio da je Hajduk iz Splita igrao takođe u Ligi šampiona, i čak stigao do četvrtfinala u kojem je izgubio od Ajaksa (koji se kasnije popeo na krov Evrope).

"Potrebno je navijačima Zvezde i javnosti stalno pričati o tome da je sam ulazak u Ligu šampiona privilegija i ogroman uspjeh. Pa i Dinamo je primao po 15 golova, ni Partizan se nije proslavio. To je zato što svi drugi imaju više love od nas. I ne bi trebalo pucati u njih, već im davati podršku, i potrebno je ponovo osvojiti titulu i ponovo ući u LŠ jer se za naše prilike tako zarađuje veliki novac", kazao je predsjednik HNS-a.

Šuker se osvrnuo i na činjenicu da je većina stanovnika Srbije navijala za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu.

"Za koga bih ja navijao između Danske i Srbije, ili Bosne i Hercegovine i Švedske? Mislim da je to sasvim normalno za ljude koji vole fudbal. Živjeli smo zajedno, trenirali, igrali... Fudbal je taj koji spaja. Pogledajte i ratove, prvo su se odigrale fudbalske utakmice, pa su tek onda na red došli političari."

Bonus video: