Mugoša: Svako može da promaši penal, Petković: I vrhunski golmani prave greške

"Osjetio sam da me povukao i pao sam. Sudija je to vidio i pokazao na 11 metara", opisao je Mugoša situaciju kod penala za Crnu Goru.
134 pregleda 5 komentar(a)
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.11.2018. 23:01h

Stefan Mugoša i večeras je bio jedan od najagilnijih u našoj selekciji, izborio je penal, ali Marko Janković nije bio precizan sa 11 metara i propala je šansa da Crna Gora izbjegne poraz na kraju Lige nacija.

Ipak, stao je u odbranu kolege iz nacionalnog tima.

“Odigrali smo opet dva različita poluvremena. U prvom su Rumuni bili bolji, imali više prilika za gol. U svlačionici smo se dogovorili da izađemo i odigramo kvalitetnije. Imali smo taj penal, nažalost nismo realizovali.Marko je uzeo loptu da šutira. Svakom se može desiti da promaši, nema tu niša sporno”, istakao je Mugoša i objasnio situaciju kod penala:

"Osjetio sam da me povukao i pao sam. Sudija je to vidio i pokazao na 11 metara".

U prvom izdanju Lige nacija Crna Gora ni u jednoj utakmici nije bila kompletna. Uz to, i neke odluke sudija bile su protiv našeg tima u prethodnih šest utakmica.

"Sreća nas nije propratila kroz Ligu nacija, nadam se da će nam se vratiti kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ako budemo svi zdravi biće puno lakše, naravno, uz podršku navijača", istakao je Mugoša, koji se okreće obavezama u posljednja dva kola šampionata Južne Koreje, a nakon toga će razmisliti gdje će igrati sljedeće sezone.

Danijel Petković je zaustavio nekoliko teških lopti, ali nije dobro reagovao kod odlučujućeg gola Rumuna. Čuvaru mreže naše selekcije bilo je najteže poslije utakmice.

"Teško je objasniti taj momenat, šta se desilo …Jednostavno mi je lopta iskliznula. Žao mi je zbog publike što smo ovako izgubili. Ostaje mi da radim što bolje.I vrhunski golmani prave greške. Suština je da se to zaboravi i ostane fokus do kraja utakmice, da se da sve od sebe", kazao je Petković.

Naš tim je ponovio neke greške iz utakmice sa Srbijom.

"Ponovo smo slabo ušli u utakmicu. Kada je bilo potrebno da mirno završimo poluvrijeme, desio se moj kiks i sigurno da je ekipi bilo teško da to prebrodi. Ipak, u nastavku smo imali prilike, taj penal koji nismo iskoristili i ostalo je na tome da smo izgubili meč dosta bezveze", istakao je čuvar mreže Lorijena, koji vjeruje da će Crna Gora tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biti kompletna i moći da zaprijeti jakim selekcijama.

Crna Gora je Ligu nacija završila na trećem mjestu u grupi sa sedam bodova.

Bonus video: