Pedro Martines očekuje veliku borbu u „Morači”

Baskonija stiže u Podgoricu nakon teškog poraza od Andore u ACB ligi (93:73), te sa samo dvije pobjede u šest mečeva Evrolige
154 pregleda 2 komentar(a)
Pedro Martines, Foto: Piratas del Basket
Pedro Martines, Foto: Piratas del Basket
Ažurirano: 15.11.2018. 10:20h

Baskonija ima san - da u svojoj dvorani igra fajnl-for Evrolige.

Realan ili ne, tek - da bi san trajao duže, trener Pedro Martines svjestan je da se utakmice, kakva je večerašnja protiv Budućnosti u Podgorici, jednostavno moraju pobijediti.

Martinesov tim dolazi u “Moraču” nakon teškog poraza od Andore u ACB ligi (93:73), te sa samo dvije pobjede u prethodnih šest mečeva Evrolige.

- Posljednji meč smo odigrali ispod nivoa, pogledali smo se u oči i nastavili dalje. Pred nama je važan meč, nije meč istine, ali naš cilj mora da bude pobjeda i mislim da imamo šansi - rekao je Martines. Iskusni trener je, međutim, naglasio:

- Možda neke ekipe imaju kvalitet da pobijede i kada igraju sa 60 odsto snage, ali mi nismo takva ekipa. Mi pobjeđujemo samo ako smo na maksimumu.

Upozorio je da Budućnost, iako nema pobjedu u Evroligi, može da bude opasan protivnik.

- Očekujemo izjednačenu utakmicu, kao što su bile sve koje je Budućnost igrala kod kuće. Imamo maksimalno poštovanje prema tom timu, bez obzira na skor u dosadašnjem dijelu Evrolige - rekao je Martines.

Baskonija je u Podgoricu došla bez Džejsona Grejndžera, tako da Martines na poziciji plejmejkera ima iskusnog 35-godišnjeg Brazilca Marselinja Uertasa i 23-godišnjeg Argentinca Luku Vildosu.

- Moje igrače cijenim i volim i kada gube i kada dobijaju. Svi imaju moje maksimalno povjerenje - rekao je Martines.

Baskijci su u prošlom kolu Evrolige, u meču čiji je ishod odlučivala jedna lopta, poraženi kod kuće od Fenerbahčea Željka Obradovića sa 74:72 i stižu u Podgoricu da se iskupe. Ne za taj, već za poraze od Bajerna, Olimpijakosa...

Bonus video: