Mornar sjutra gost Unikahe: Barani bez opterećenja

Unikaha je prvi duel u Baru dobila 96:85.
0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Eurocupbasketball.com
Mihailo Pavićević, Foto: Eurocupbasketball.com
Ažurirano: 20.11.2018. 11:31h

Nakon ubjedljivog poraza u Beogradu od Crvene zvezde (104:71), najubjedljivijeg u dosadašnjem toku sezone, pred košarkašima Mornara je nova evropska obaveza, sjutrašnje gostovanje španskoj Unikahi, u utakmici osmog kola D grupe Evrokupa.

Izabranici Mihaila Pavićevića su u prethodnih sedam kola upisali dvije pobjede (obje protiv italijanskog Fiata) i pet poraza, ali su, teoretski, i dalje u igri za prolaz u Top16 fazu.

Unikaha je, sa druge strane, upisala šest pobjeda i već je izborila prolaz dalje.

"To je još jedno gostovanje bez prevelikog opterećenja, na kojem teško možemo da se nadamo bilo čemu. Ali nada posljednja umire. Očekujem zanimljivu utakmicu, jer Unikaha gaji stil igre sličan nama, koji i mi promovišemo i volimo. Ko bude u boljoj šuterskoj formi taj će i slaviti", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Unikaha je prvi duel u Baru dobila 96:85.

"Unikaha je favorit, niko ne spori, ali biće tu prilike za nadigravanje. Mislim da će publika biti u prilici da vidi jednu lijepu košarkašku predstava a nama je cilj da se predstavimo u što boljem svijetlu u Malagi", dodao je Pavićević.

Plej Mornara Nikola Rebić ističe da od iskusnog Bobija Brauna može mnogo da nauči.

"Imam još dosta da gledam i učim. Moje je da kad god sam na terenu dam maksimum, posebno u fazi odbrane, jer od mene se očekuje da, kao jedan od najmlađih, unesem energiju na parket. Svi smo ovdje u službi tima. Braun, ali i Sane, koji je mobilan, čvrst i razumije igru, još se nisu sasvim adaptirali, Sve će to uskoro bolje izgedati, vjerujem već protiv Unikahe", relao je Rebić.

Sjutrašnji duel u Malagi počeće u 20.45 sati.

Bonus video: