Nemanja Gordić premotava film: Osjetili smo da možemo...

Budućnost je loše počela sezonu, imala devet poraza u prvih 17 utakmica, a onda se Aleksandar Džikić vratio na plan koji je imao i prije sezone - da Erl Klark igra na poziciji petice, a da Danilo Nikolić bude četvorka. Alen Omić je „izvisio” za mjesto u postavi, a Amerikanac i Podgoričanin sjajnim šutevima šire odbrane rivala
69 pregleda 12 komentar(a)
Budućnost Voli - CSKA, Foto: Filip Roganović
Budućnost Voli - CSKA, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.11.2018. 10:06h

Nakon pobjede nad Baskonijom i rekorda Evrolige sa 21 trojkom, Evropa je brujala o košarkašima Budućnost Volija.

Vodeći mediji na Starom kontinentu su se čudili kako je tim koji je počeo sezonu sa šest poraza preko noći postao tako moćan, a u petak veče su „Marka”, „L’Ekip”, „Gazeta delo sport” i svi portali u regionu pisali o čudu momaka iz glavnog grada Crne Gore.

Kako i ne bi, kada je u grotlu „Morače” progutan CSKA (93:92). Opet je proradio nevjerovatni šut Budućnosti, koja je u drugom poluvremenu ubacila 12 trojki iz 16 pokušaja!

- U svlačionici smo rekli da nemamo šta da izgubimo, jer smo osjetili da može da se igra sa njima, iako su kažnjavali bukvalno svaku našu grešku u odbrani. To je ekipa sa mnogo kvaliteta, ali je u drugom poluvremenu bilo mnogo manje propusta. Odbrana nam je dala krila, na to se nadovezao i napad, a mi kad krenemo da pogađamo mnogo smo opasna ekipa. Dali smo 58 poena u drugom poluvremenu. Jeste da smo pogađali šuteve, ali je većina bilo izrađeno - prisjeća se Nemanja Gordić.

Trojke postaju zaštitni znak ovog tima Budućnosti...

- Dali smo 12 trojki u drugom poluvremenu, imamo veliki šuterski potencijal. Kad ubacujemo, mnogo je teško igrati protiv nas. Ne možemo uvijek da se oslanjamo na šut i dobro je da je odbrana bila na nivou, koliko god je to teško protiv ovako napadački potentne ekipe. Pokazali smo napadački potencijal, poduhvat je dati ovakvoj ekipi 93 poena. Čestitam saigračima i svima u klubu veliku pobjedu - rekao je plejmejker „plavih”.

Gordić je 44 sekunde prije kraja izašao iz igre, nakon što mu je dosuđen peti faul. Prije nego što je napustio teren prišao je Vilu Klajburnu i rekao mu nešto, ali je otkrio da to nije bilo ništa strašno.

- Samo sam mu rekao da nije bio faul, a prije te je bila slična situacija na drugoj strani, ali mi nismo dobili bacanja. To je CSKA, koji je svime zaslužio respekt kod arbitara i ne bih komentarisao suđenje. Nije lako ni sudijama u ovakvoj atmosferi, a nama se sve vratilo u posljednjem napadu.

Budućnost je loše počela sezonu, imala devet poraza u prvih 17 utakmica, a onda se Aleksandar Džikić vratio na plan koji je imao i prije sezone - da Erl Klark igra na poziciji petice, a da Danilo Nikolić bude četvorka. Alen Omić je „izvisio” za mjesto u postavi, a Amerikanac i Podgoričanin sjajnim šutevima šire odbrane rivala.

- Napadački smo dosta opasni sa Dačom i Erlom, ali se ranije napravila takva atmosfera da se krenulo sa kritikama. Svako ima pravo na mišljenje, ali je to bilo isuviše rano, jer je tek novembar. Od početka sezone pričamo da je najbitnije da na vrhuncu forme budemo u martu i aprilu, kada ćemo se opet boriti za Evroligu - naglasio je Gordić.

A da su „plavi” već zaboravili taj trijumf, govore i riječi kojima je organizator igre Džikićevog tima završio razgovor sa novinarima.

- Svaka pobjeda u Evroligi za nas je velika, naročito protiv ekipe kao što je CSKA, ali za nas je prioritet duel sa Zadrom u ponedjeljak. U ABA ligi odlično guramo, osim što smo greškama ispustili pobjedu protiv Cedevite, dok je Crvena zvezda iskoristila našu lošu formu. Ali, ima još dosta da se igra - zaključio je Gordić.

Bonus video: