Svitoljina kao Serena, do trofeja bez poraza

Sezonu je obilježio i podatak da su pet najvećih turnira osvojile različite teniserke, što je treći put u istoriji, nakon 2005. i prošle godine. AO je uzela Voznjacki, Rolan Garos Simona Halep, Vimbldon Andželik Kerber a US open Naomi Osaka i Singapur Svitoljina.
114 pregleda 0 komentar(a)
Jelina Svitolina, Foto: Reuters
Jelina Svitolina, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.10.2018. 14:30h

Ukrajinka Jelina Svitoljina pobjednica je finala WTA sezone u Singapuru, pošto je na završnom tunriru osam najboljih igrača godine dobila svih pet mečeva.

Svitoljina je u finalu bila bolja od Amerikanke Sloun Stivens i to nakon preokreta 3:6, 6:2, 6:2. Svitoljina, šesta favoritkinja je do pobjede došla nakon tri trijumfa u Bijeloj grupi nad Petrom Kvitovom, Karolinom Pliškovom i Karolin Voznjacki a u polufinalu je bila bolja od Holanđanke Kiki Bertens.

Svitoljina je prva Ukrajinka sa titulom na završnom turniru i prva poslije Serene Vilijams 2013. da je do pehara došla bez izgubljenog meča. Svitoljina je rekorderka tura po broju titula u posljednje dvije godine - čak devet iz devet finala! U Singapuru je došla do 13. WTA titule, četvrte ove sezone.

Sezonu je obilježio i podatak da su pet najvećih turnira osviojile različite teniserke, što je treći put u istoriji, nakon 2005. i prošle godine. AO je uzela Voznjacki, Rolan Garos Simona Halep, Vimbldon Andželik Kerber a US open Naomi Osaka i Singapur Svitoljina.

I druga debitantkinja na završnom turniru, Stivens je slavila sve tri pobjede u Crvenoj grupi (nad Naomi Osakom, Kiki Bertens i Andželik kerber) a u polufianlu je peta kosturašica nadigrala Karolinu Pliškovu.

U dublu Singapura posljednji meč u sezoni dobile su Francuskinja Kistina Mladenović i Mađarica Timea Baboš, pošto su u finalu bile bolje od zvanično prvog dubla svijeta, Barbore Krejčikove i Katarine Sinijakove sa 2:0 (6:4, 7:5).

Bonus video: