Svim silama na pobjedu u Beogradu

Uoči posljednje dvije runde, Srbija je prva u četvrtoj grupi sa osam bodova. Crna Gora ima sedam, Rumunija šest, a Litvanija je bez bodova
77 pregleda 5 komentar(a)
Mirko Ivanić Aleksandar Šćekić Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Mirko Ivanić Aleksandar Šćekić Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.11.2018. 17:24h

Crna Gora ima potpuno čistu situaciju pred rasplet u četvrtoj grupi C Lige nacija – samo pobjedom u prvom od posljednja dva meča imaće realne šanse da se nađe u plej-ofu za odlazak na Evropsko prvenstvo, a do tri boda pokušaće da dođe bez trojice najboljih igrača.

U duelima sa Srbijom u Beogradu, 17. novembra, i Rumunijom tri dana kasnije u Podgorici, neće biti Stevana Jovetića, Stefana Savića i Nikole Vukčevića, što je sa jedne strane otežavajuća, a sa druge – mogla bi da bude olakšavajuća okolnost.

Ovoga puta izbjeći će se situacija kakva je bila pred oktobarske mečeve, kada se do posljednjeg trenutka nije znalo da li Jovetić i Vukčević mogu na teren i koliko mogu da pruže...

Jasno je koliko oni kojih nema znače nacionalnom timu, kada su spremni i u formi, ali je nepisano fudbalsko pravilo da su najbolji igrači zapravo oni koji su zdravi i koji mogu da daju 100 odsto...

„Lakše je kad znaš da nekog nema, a ne da je neizvjestan, iako bi, naravno, bilo najbolje da su sa nama. Njih trojica su glavni dio tima i najveće zvijezde, ali nemamo ni vremena ni prava da se žalimo. Naše je da igramo, da se spremimo i da pokažemo da možemo i bez njih“, rekao je vezista Mirko Ivanić.

Pred prvi od dva odlučujuća meča izostaće i priče o „istorijskoj utakmici“, epiteti takve vrste bili su rezervisani za podgorički duel.

Revanš na Marakani nosi, međutim, veću takmičarsku važnost, jer popravnog više nema...

„Očekivanja su velika, nakon što smo u Litvaniji ostali u trci. Idemo svim silama da pobijedimo Srbiju, a onda protiv Rumunije da pokušamo da kao pobjednici izađemo iz grupe“, rekao je Ivanić.

Na pitanje šta je Crna Gora naučila iz utakmice sa Srbijom pod Goricom, igrač bjeloruskog BATE Borisova je rekao:

„Naučili smo dosta. To je bila jedna od najslabijih utakmica od kada je Tumbaković selektor. Mislim da će u Beogradu biti drugačije, da ćemo biti mnogo bolji. Imali smo želju u tom meču, imaćemo je i sada, ali moramo da igramo pametnije“.

Pamet se stiče i iskustvom. I u prošlom kvalifikacionom ciklusu, za Mundijal u Rusiji, Crna Gora je bila u igri sve do finiša, a onda je stigao poraz od Danske kod kuće...

„Nismo do sada iz odlučujućih mečeva izlazili kao pobjednici, ali mislim da smo dosta naučili iz prethodnog ciklusa. Zaista vjerujem u pozitivan ishod“.

Srbija kontroliše rasplet u grupi, tim Mladena Krstajića pobjedom bi praktično ovjerio plasman u plej-of...

„Biće teška utakmica i za njih. Nakon pobjede u Podgorici vjerovatno imaju više vjere u sebe i samopouzdanja, ali to je nama dodatni motiv da pokažemo da je to bio samo loš dan“, zaključio je Ivanić.

Uoči posljednje dvije runde, Srbija je prva u četvrtoj grupi sa osam bodova. Crna Gora ima sedam, Rumunija šest, a Litvanija je bez bodova.

Na treningu 16 igrača

Prvog dana priprema, selektor Tumbaković mogao je da računa na 16 igrača.

Prvi trening odradili su golmani Petković, Mijatović i Ljuljanović, te Janković, Kosović, Šćekić, Kajević, Kopitović, Zorić, Vešović, Đorđević, Mirković, Ivanić, Tomašević, Radunović i Boljević.

Bonus video: