Savez o "slučaju Radović" nije imao pojma

Predsjednik Vaterpolo saveza Dejan Bajić priznao da prvi put čuje za problem između Aleksandra Radovića i selektora Vladimira Gojkovića
140 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Radović, Foto: Reuters
Aleksandar Radović, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2018. 08:14h

Selektor vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković je u utorak neposredno poslije utakmice sa Italijom saopštio odluku Aleksandra Radovića da više ne želi da igra za nacionalni tim, sam igrač je kasnije sopstveni stav obrazložio time da ima nesuglasice sa Gojkovićem i da one traju još od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016...

A treća strana, i to ona glavna - Vaterpolo savez Crne Gore - o svemu tome nije znala baš ništa.

Ni da Radović ima nesuglasice sa Gojkovićem, ne zna ni da li je selektor bio upoznat sa time da problem postoji, a iz medija je saznao i da je 31-godišnji vaterplista prije čak dva i po mjeseca odlučio da više ne igra za nacionalni tim.

To je u kratkom telefonskom razgovoru za "Vijesti" priznao predsjednik Dejan Bajić.

"Nisam znao za ovaj slučaj, iznenađen sam. Moram da razgovaram sa selektorom, da vidim o čemu se radi. Tada ćemo imati i zvaničan stav, ali iskreno za navodne probleme i nesuglasice sam saznao kada sam vidio šta je izjavio Aleksandar Radović, uz pretpostavku da je sve dobro prenijeto javnosti", rekao je Bajić.

Nova dešavanja pokazuju stare boljke VPSCG-a i jedno pitanje se nameće samo od sebe - kako je moguće da krovna organizacija ne zna da se jedan od najstandardnijih igrača reprezentacije povlači?

Radović je, kako je sam istakao, još nakon Evropskog prvenstva u Barseloni (završeno je 28. jula) donio odluku, a potom je i saopštio Gojkoviću, i to više puta.

I sam Gojković je na pres konferenciji nakon meča protiv Italije u utorak u Podgorici jasno stavio do znanja da je Radović "izrazio želju da više ne igra za reprezentaciju".

Nakon svega, dilema ne postoji - zakazala je komunikacija na relaciji selektor-predsjednik...

"Svakako ćemo pričati o svemu ovome. Ja sam predsjednik saveza, moja vrata su uvijek otvorena za razgovor i pokušaj da se riješi problem. Radović je do sada mogao da me kontaktira, sigurno bismo ozbiljno porazgovarali o svemu", istakao je Bajić.