Sjajan debi Dulovića, Hodžić izgubio prvu borbu

Trofejni mlađi senior, Dulović, u debiju na najvećoj sceni je vezao tri pobjede
70 pregleda 1 komentar(a)
Nenad Dulović, Foto: Boris Pejovic
Nenad Dulović, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 07.11.2018. 17:21h

Crnogorski karatista Nenad Dulović nastup na Svjetskom prvenstvu u Madridu završio je u četvrtom, a Mario Hodžić u prvom kolu. Dulović je na startu takmičenja u kategoriji do 60 kilograma pobijedio malezijskog karatistu Prema Kumara Selvama 6:2, dok je u drugom bio ubjedljiv protiv Elvisa Ramića iz Sjedinjenih Američkih Država 5:0.

Sudijskim izjašnjavanjem eliminisao je u trećem kolu Rusa Jevgenija Plakutina 3:2, nakon što je borba završena neriješeno (2:2).

Od borbe za polufinale Dulovića oddvojio poraz od Đovanija Martinesa iz Venecuele 4:1. Martines je preglasavanjem izgubio u bporbi za finale, čime je Duloviću onemogućio da se kroz repasaž bori za bronzu.

Drugi crnogorski predstavnik drugog takmičarskog dana, Mario Hodžić poražen je u prvom kolu kategorije do 67 kilograma od Marokanca Ajuba Zakarije 6:2. Marokanski borac nije uspio da se domogne finala čime je Hodžiću zatvorio vrata repasaža.

U četvrtak će na borilište muški kata tim u sastavu Mijat Vojvodić, Vladimir Mijač i Srđan Vuković. Prvi rival crnogorskim katašima biće Kolumbija. Za sjutra predviđeno je i prvo kolo takmičenja u borbama ekipno za žene, a crnogorski karate predstavljaće ekipa u sastavu Marina Raković, Dragana Konjević, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić.

Član kata tima, Vladimir Mijač kazao je da su na Svjetsko prvenstvo došli maksimalno spremni i motivisani.

“U proteklom periodu trenirali smo jako kvalitetno, što i želimo da pokažemo sjutra na tatamiju. To je naš debitantski nastup na šampionatu svijeta. Konkurencija je izuzetno jaka, daćemo sve od sebe da postignemo najbolji mogući rezultat”, kazao je Mijač.

Crnogorski kataši na posljednja dva šampionata bili su petoplasirani.

Za sjutra predviđeno je i svečano otvaranje šampionata. U petak je na programu nastavak takmičenja u borbama ekipno, a crnogorski karate predstavljaće ženska ekipa u sastavu Marina Raković, Dragana Konjević, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić.

U subotu su zakazani mečevi za medalju i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će u nedjelju biti poznati osvajači medalja u katama i borbama ekipno.

Crnogorska karate reprezentacija i jučerašnji prvi takmičarski dan završila je bez medalje. U repasažu zaustavljena je bronzana sa prošlog šampionata svijeta iz Linca, Marina Raković, Biserka Radulović u katama nastup je završila u četvrtom, Dragana Konjević i kataš Mijat Vojvodić u drugom, a borbaši Almir Cecnjanin (preko 84) i Nikola Malović (do 84) u prvom kolu.

Bonus video: