Napadnut autobus, povrijeđeni igrači Boke: Finale u nedjelju od 21 sat

Teški incidenti ispred Monumentala
305 pregleda 0 komentar(a)
Boka juniors igrač, finale Kopa Libertadores, Foto: Twitter
Boka juniors igrač, finale Kopa Libertadores, Foto: Twitter
Ažurirano: 24.11.2018. 22:22h

Utakmica River Plata - Boka juniors odigraće se u nedjelju u 21 sat po srednjeevropskom vremenu, objavila je Južnoamerička fudbalska konfedercija (CONMEBOL).

Početak je bio zakazan za 21, pa pomjeren za 22, pa za 23 i 15, nakon teških incidenata koji su se dogodili ispred stadiona Monumental.

Na kraju je, ipak, odlučeno da se igra sjutra sa publikom.

22.35 "Nismo u stanju da igramo utakmicu. Primorani smo. Niko od igrača Rivera nije došao da pita kako smo", rekao je as Boke Karlos Teves.

22.00 Ljekarske ekipe CONMEBOL-a tvrde da nema razloga da se otkaže utakmica, odnosno da ne posjeduju dokaze da su igrači Boke povrijeđeni.

Pablo Peres i Gonsalo Lamardo su ranije odvedeni u bolnicu.

21.50 Boka je praktično uslovljena da igra utakmicu, javljaju argentinski mediji, iako je jasno da igrači ne mogu da budu spremni, nakon svega što se dogodilo...

21.32 Predsjednik FIFA Đani Infantino rekao je, navodno, predsjedniku Boke da mora da se igra ili će njegov klub biti - suspendovan.

21.30 Trener Rivera Marselo Galjardo kazao je da utakmica ne bi trebalo da se igra.

21.20 - Još, međutim, nije izvjesno da će se revanš finala Kopa libertadores uopšte odigrati večeras, jer igrači Boke, za sada, odbijaju da izađu na teren.

U toku je sastanak predsjednika CONMEBOL-a Alehandra Domingesa, predsjednika Rivera i Boke Rodolfa D'Onofrija i Danijela Angelićija sa predsjednikom FIFA Đanijem Infantinom.

Autobus u kojem su bili igrači Boke juniors napadnut je, korišćen je biber sprej, a vozač autobusa se onesvijestio.

Bokin predsjednik Danijel Angelići informisao je predsjednika CONMEBOL-a, Alehandra Domingesa, da Boka ne želi da igra meč na Monumentalu.

Odlučeno je, ipak, da utakmica počne...

Da bi rastjerala navijače Rivera, policija je upotrijebila suzavac, koji je ušao u Bokin autobus, što je uticalo na igrače.

Plakali su, a neki su i povraćali. Pablo Peres ima komadiće stakla u očima. On i Gonsalo Lamardo prevezeni su u bolnicu na zbrinjavanje.

Čelnici Boke tražili da se meč odloži i zahtjevali od ljekarskih ekipa da provjere u kakvom su stanju igrači.

"Igrači su povrijeđeni, ne možemo ovako da igramo", kazao je generalni sekretar Boke, Kristijan Gribaudo.

Pričinjena je šteta na Bokinom autobusu, a navijači Rivera su se potukli sa policijom.

Navijači domaćih, kojih će večeras biti oko 70.000 na "Monumentalu" su pristizali na stadion, kada je došlo do incidenta.

Na teren je prije meča izašao predsjednik Rivera, Rodolfo D'Onofrio i pozdravio se sa navijačima.

Iako je zabranjeno prisustvo gostujućih navijača na stadionu, pristalice Boke okupile su se ispred hotela gdje su smješteni igrači, kako bi im dali podršku pred, sigurno, najveći meč u karijeri.

Prvi meč, prije dvije nedjelje završen je neriješeno (2:2), gol u gostima ne važi, pa večeras sve kreće od nule.

Galerija

Bonus video: