Siti dominirao u derbiju Mančestera, pobjeda Liverpula, remiji Čelsija i Arsenala

Mančester siti je nadigrao Junajted i preuzeo je prvo mjesto, Čelsi i Arsenal remizirali, dok je Liverpul dobio Fulam
0 komentar(a)
Pep i Žoze, Foto: Reuters
Pep i Žoze, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2018. 18:30h

"Građanima" je pripao derbi Mančestera!

Ekipa Pepa Gvardiole nadigrala je neuporedivo trofejnijeg gradskog rivala na "Etihadu" (3:1) i vratila je prvo mjesto na tabeli.

David Silva na asistenciju prezimenjaka Bernarda u 12. minutu, pa Serhio Aguero u 48. na dodavanje Rijada Mareza najavili su trijumf domaće ekipe.

Rezervista Romelu Lukaku je u prvom dodiru sa loptom izborio penal, pošto je golman Ederson kasnio, a siguran sa bijele tačke bio je Marsijal u 58. minutu.

Ipak, "đavoli" nijesu imali daha ni klase bez povrijeđenog Pogbe da naprave pritisak i Siti je bio opasniji do kraja. Utakmicu je i definitivno riješio sjajni gol Gundogana na centaršut Berrnarda Silve u 86.

Siti je prvi sa 32 boda, Mančester junajted ima samo 20.

Nakon šokantnog poraza na "Marakani", Liverpul je lakom pobjedom nad Fulamom vratio "mir u kući" pred reprezntativnu pauzu.

Golovima Mohameda Salaha u 42. minutu i Đerdana Šaćirija u 53. LIverpul je na "Enfildu" slavio sa 2:0.

Koliko je pobjeda bila bitna za Jirgena Klopa, pokazuje podatak da je Liverpul nakon početne inicijative igrao rastrzano, bezidejno i sa manjkom samopouzdanja.

Promašaj Rajana Sesenjona, te poništen gol zbog navodnog ofsajda Aleksandru Mitroviću, kao i gol Egipćanina već u narednom napadu učinili su da se "redsi" razmahnu, ređaju opasne akcije i kao rezultat dobiju sjajan gol švajcarskog reprezentativca.

Liverpul je drugi sa sa 30 bodova, dok je Fulam vezao šeti poraz i na dnu je tabele sa svega pet.

Izraz trenera Fulama Slaviše Jokanovića nakon drugog pogotka govorio je više od riječi - Fulam nije samo u rezultatskoj već i dubokoj igračkoj krizi.

A Čelsi nije savladao Everton na "Stamfordu" uprkos šansama i dominaciji. "Karamele" su uspjele da odole pa je utakmica završena bez golova. Čelsi ima 28 boodva, dva manje od Liverpula.

Čelsi je ostao neporažen ove sezone.

Ni Arsenal nije izgubio iako je bio blizu tome. Vulverhempton je vodio od 13. minuta goom Kavaljerija, ali je rezervisti Jermencu Henriku Mhitarjanu bilo dovoljno deset minuta da pogodi za izjenačenje u 86. minutu. Arsenal imka 23 boda, Vulvs 15, ali obje ekipe imaju po utakmicu manje.

Bonus video: