Jasikevičijus: Čeka nas težak rival u vatrenoj atmosferi

"Svaka pobjeda u gostima je zlata vrijedna i do svake se dolazi teško. Sigurno je da ćemo imati mnogo problema protiv fizički jake i dobro organizovane ekipe, koja će imati veliku podršku sa tribina. Atmosfera će biti užarena...", rekao je Jasikevičijus
67 pregleda 1 komentar(a)
jasikevičijus, Foto: Delfi.lt
jasikevičijus, Foto: Delfi.lt
Ažurirano: 08.11.2018. 11:40h

Pet poraza Budućnosti u Evroligi neće opustiti košarkaške Žalgirisa uoči sjutrašnjeg meča u Morači, u šestoj rundi elitnog takmičenja, najavio je Šarunas Jasikevičijus pred put u Podgoricu.

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, a sada sjajan trener, smatra da će gostovanje u Crnoj Gori biti veoma teško.

"Svaka pobjeda u gostima je zlata vrijedna i do svake se dolazi teško. Sigurno je da ćemo imati mnogo problema protiv fizički jake i dobro organizovane ekipe, koja će imati veliku podršku sa tribina. Atmosfera će biti užarena...", rekao je Jasikevičijus.

Trener Žalgirisa posebno je istakao Nemanju Gordića i Nikolu Ivanovića.

"Njih dvojica godinama igraju na visokom nivou, a Gordić je lider tima. Njega ćemo morati posebno da kontrolišemo. Opasna su oba Klarka, tu je i Omić... Ne očekujem lijepu utakmicu, rijetki su takvi mečevi u Podgorici, već veliku borbu", rekao je Jasikevičijus.

Aleksandar Džikić, trener Budućnosti, poznat je litvanskoj košarkaškoj javnosti, jer je sjedio na klupi Litvos ritasa, Žalgirisovog najvećeg rivala...

"Veoma ga poštujem, njegove ekipe su uvijek dobro spremne", kazao je Jasikevičijus.

Žalgiris ima dvije pobjede u pet kola Evrolige, a obje je ostvario u gostima, nad Efesom i Panatinaikosom.

Kod kuće je poražen od Baskonije, Fenerbahčea i Reala.

Bonus video: