Bošković: Treba nam pobjeda u ovom meču

67 pregleda 0 komentar(a)
Anđelika Mitrašinović, Goran Bošković, Dragana Živković, Foto: ŽKK Budućnost
Anđelika Mitrašinović, Goran Bošković, Dragana Živković, Foto: ŽKK Budućnost
Ažurirano: 07.11.2018. 13:37h

Košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra veče dočekuju slovenački Triglav u 6. kolu WABA lige.

Podgoričanke su na startu savladale šampiona Bosne i Hercegovine, ekipu Banovića, a zatim su poražene u Staroj Zagori od ekipe Beroe i Crvene zvezde u Beogradu.

"Čitav trenažni proces od prošlog meča nije bio idealan što se tiče povreda, ali sada je situacija bolja, tako da spremni i u kompletnom sastavu dočekujemo Triglav. Znamo da nas čeka još jedan zahtjevan meč, ali vjerujemo da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena. Svjesni smo da u ovom trenutku ne izgledamo kako bi trebalo, ali treba nam pobjeda u ovom meču. Moramo biti na maksimalnom nivou, poseban akcenat svakako će biti na agresivnoj odbrani", kazao je Goran Bošković, trener Budućnosti.

Bek Podgoričanki Anđelika Mitrašinović vjeruje da će “vučice” napraviti reakciju nakon dva vezana poraza.

"Očekujemo ekipu Triglava, radi se o mladoj ekipi, gdje ima nekoliko mladih i talentovanih igračica, a posebno se ističe Rebeka Abramović.Svakako da smo favoriti, ali nećemo ih potcijeniti, Slovenke su pružile dobar otpor i protiv Beroe i protiv Zvezde. To znači da moramo odigrati maksimalno borbeno od starta. Nakon dva poraza na gostovanjima, treba nam pobjeda i vjerujem da ćemo je i ostvariti. Bile smo slobodne u prošlom kolu, imale neočekivano veću pauzu, koju smo iskoristile da ispravimo greške i nadam se da ćemo odreagovati na pravi načine", kazala reprezentativka Makedonije Anđelika Mitrašinović.

Mlada članica Budućnost Bemaxa Dragana Živković uvjerena je takođe u uspjeh.

"Dobro smo trenirale i nadam se da ćemo napraviti reakciju. Triglav je neugodna ekipa, koja je pokazala da ima kvalitet i sigurno da neće biti lako. Međutim, nastojaćemo da od starta budemo na visokom nivou. Svjesne smo da moramo odigrati dobru odbranu, a nadam se da će ona biti ključ uspjeha", kazala je Živković.

Sjutrašnji meč u dvorani Univerzitetskog sportskog centra počinje u 18.30 časova.

Bonus video: