Rimac: Ni Budućnost nije na željenom nivou, ali ima sjajne individualce

"Za uspjeh su bitne i druge stvari, ali držim da će već od Budućnosti ta želja igrača da budu ekipe biti vidljivija. To ne ide preko noći, ali moramo pokazati pomak na bolje", rekao je Rimac
86 pregleda 1 komentar(a)
Slaven Rimac, Foto: Aba-liga.com
Slaven Rimac, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 27.10.2018. 12:43h

Prije nedjeljnog derbija protiv Budućnosti u Zagrebu, košarkaši Cedevite će večeras (18 sati) gostovati protiv Hermes Analitike, u 4. kolu Premijer lige Hrvatske.

Biće to debi novog trenera Slavena Rimca, koji je zamijenio Sita Alonsa.

"Sigurno je da mi je startna pozicija nešto bolja nego kad preuzmeš ekipu o kojoj ne znaš ništa. Koliko toliko poznajem igrače, neke sisteme smo igrali, neke nismo. Logično je da svaki trener ima svoju filozofiju ali nastavićemo na tragu stvari koje su se radile jer ne možeš puno promijeniti u ovako kratkom roku jer utakmice su svaka tri, četiri dana. Ne trebamo biti pod nekim pritiskom već trebamo da napraviimo sve da izgledamo bolje jer mislim da ovo nije realna slika kvalitete momčadi i ako budemo izgledali bolje da će početi stizati pobjede", rekao je Rimac.

"Ko god me prati i poznaje, zna da mi je važna hemija ekipe, kako ti momci dišu zajedno. Na tome insistiram i to mi je najvažnije. Za uspjeh su bitne i druge stvari, ali držim da će već od Budućnosti ta želja igrača da budu ekipe biti vidljivija. To ne ide preko noći, ali moramo pokazati pomak na bolje", dodao je Rimac.

Pravi izazov Cedevitu čeka u nedjelju protiv Budućnosti.

"Sigurno da su odlična ekipa, na ono od prošle sezone dovedena su pojačanja, ali sigurno je da još nisu na onom nivou na kojoj žele da budu. Ali imaju sjajne individualce. No, nisu u ovom trenutku bitni oni nego mi sami sebi. Mi prvo moramo gledati sebe, posložiti sebe da bi mogli gledati nešto više", istakao je trener Cedevite.

Karlo Žganec dobro pozna Budućnost.

"Po imenima stvarno respektabilan protivnik koji takođe nije najbolje ušao u sezonu. Trebamo da se "potučemo" s njima, vjerujem da imamo kvalitet da igramo s njima i da odigramo jednu drugu utakmicu. Nadam se da ćemo imati i podršku s tribina, kakva je bila na startu sezone. Mi ćemo dati sve od sebe da gledaoci budu zadovoljni, imamo dosta i propratnih sadržaja u dvorani tako da vjerujem i pozivam publiku u Zagrebu da dođu u nedjelju u Dom sportova", rekao je Žganec.

Bonus video: