Sterling: Nije bio penal; Gvardiola: Problem je što VAR ne postoji u LŠ

Mančester siti sinoć je u četvrtom kolu Lige šampiona savladao Šahtjor (6:0), a drugi gol dali su poslije komičnog penala - Sterling je sam pao u šesnaesercu, a mađarski sudija Viktor Kasai pokazao na bijelu tačku
66 pregleda 2 komentar(a)
Rahim Sterling Mančester siti, Foto: Reuters
Rahim Sterling Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2018. 08:31h

Vezista Mančester sitija, Rahim Sterling priznao je da je sam pao sinoć u šesnaestercu Šahtjora i da prvi penal za njegov tim nije postojao.

Mančester siti sinoć je u četvrtom kolu Lige šampiona savladao Šahtjor (6:0), a drugi gol dali su poslije komičnog penala - Sterling je sam pao u šesnaesercu, a mađarski sudija Viktor Kasai pokazao na bijelu tačku.

"Nijesam osetio nikakav kontakt, htio sam da šutnem loptu i samo sam pao. Izvinjavam se sudiji i ekipi Šahtjora", rekao je Sterling.

Spornu situaciju komentarisao je i menadžer "građana", Pep Gvardiola. Apeluje i na uvođenje VAR tehnologije.

"Jasno je da nije bio penal. Ipak, u Ligi šampiona nema načina da se to provjeri odmah na terenu. VAR ne postoji i to je problem. Sudije prave ovakve greške često. Prošle sezone su isto učinili na našu štetu u duelu sa Liverpulom. Nije lijepo kad postigneš gol ili pobjediš na takav način, zato je očigledno da je tehnologija neophodna kako bi im pomogla i Uefa treba da misli o tome", rekao je Gvardiola.

Bonus video: