Liverpul za istoriju, Lester za predsjednika, Murinjo za top 4

Arsenal i Liverpul (18.30) igraju u Londonu derbi 11. kola Premijer lige. Emotivna utakmica za Lester u Kardifu
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Beta-AP
Arsenal, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.11.2018. 11:11h

Arsenal i Liverpul igraju na “Emirejtsu” u Londonu derbi 11. kola Premijer lige. “Tobdžije” su četvrte na tabeli, u impresivnoj su formi jer su neporažene u posljednjih 13 utakmica (računajući sva takmičenja), na kojima su ostvarili 12 trijumfa.

Emeri i Jirgen Klop već su se sreli u finalu Lige Evrope 2016, kada je Španac predvodeći Sevilju nanio njemačkom treneru jedan od najbolnijih poraza.

- Emeri je briljantno podigao tim i ostvario impresivan niz koji još traje, a nadam se da će se protiv nas prekinuti. Biće zanimljiv meč, oni postižu dosta golova, organizovani su, imaju jasnu viziju, odlične kontranapade, izvrsni su na malom prostoru - rekao je Klop. Liverpul je u dosadašnjem toku Premijer lige ostvario osam pobjeda i samo dva remija (u derbijima sa Sitijem i Čelsijem), uz samo četiri primljena pogotka. “Redsi” bi pobjedom premašili najbolji ligaški start, otkada se igra Premijer liga, ostvaren u sezoni 2002/03. Čeka ih, međutim, neugodno gostovanje...

- Mi smo još u procesu, napredujemo svaki dan, a meč sa Liverpulom je najbolji mogući test do napretka. Želimo da ispišemo našu istoriju, ali tek smo na početku - kazao je Emeri.

Mančester junajted na otvaranju 11. kola gostuje šestoplasiranom Bornmutu, od kojeg ima tri boda manje, a trener “crvenih đavola” Žoze Murinjo vjeruje da njegov tim može da napreduje do kraja sezone:

- Kada niste u top četiri, ne možete da pričate o borbi za titulu. Vjerujem da ćemo završiti među prva četiri tima, iako smo u ovom momentu van te pozicije - kazao je Portugalac.

Lester, čiji je vlasnik Višaj Šrivadanapraba tragično preminuo u padu helikoptera, ugostiće Kardif, a napadač “lisica” Džejmi Vardi kaže da će tim dati sve za pobjedu:

- Biće teško i veoma emotivno. Ljudi pričaju da rezultat nije bitan, ali mi želimo da upišemo pobjedu u Višajovo ime.

Fenomen Benzema - Realu ne ide, a Francuz briljira

Real Madrid će nakon debakla od Barselone i smjene trenera Đulena Lopetegija, ugostiti Valjadolid na “Santjago Bernabeuu” (danas, 16.15).

Ekipa koju je privremeno preuzeo Santjago Solari ne zna za trijumf već pet utakmica u prvenstvu, do prije dva kola vezala je 481 minut bez primljenog gola, ali se i u takvoj crnoj seriji nađe nešto pozitivno.

Najčudnije je, međutim, što je u pitanju napadač - Karim Benzema postigao je već sedam golova u dosadašnjem toku sezone, isto koliko i Kristijano Ronaldo, ili Antoan Grizman i Dijego Kosta zajedno. Ispred njega u Evropi su samo Mesi sa 12, Levandovski sa 11,

Obamejang i Agero sa po devet, te Ikardi sa sedam golova.

Benzema je i jedini igrač u Španiji ove sezone koji je pogađao mrežu u četiri različita takmičenja - Ligi šampiona, Primeri, Kupu kralja i Superkupu Evrope.

Bonus video: