Injiges: Slovačka je bolja, ali ovo je košarka i sve je moguće

61 pregleda 3 komentar(a)
Roberto Injiges, Foto: Filip Roganović
Roberto Injiges, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.11.2018. 10:14h

Košarkašice Crne Gore sjutra veče u Ružomberoku protiv Slovačke igraju posljednji i odlučujući meč u kvalifikacijama za Eurobasket.

Pobjeda bi našim damama donijela plasman na EP, poraz bi značio oproštaj od šampionata Starog kontinenta...

"Slovačka je bolja, ali ovo je košarka i sve je moguće. Igrali smo pogrešno protiv BiH i moramo da se ispravimo. Svi moramo dati maksimum. Moramo da igramo čvršće, agresivnije, da bolje branimo reket, skačemo i imaćemo šansu!", rekao je selektor Crne Gore Roberto Injiges.

Oslabljena Crna Gora (prvenstveno bez Jelene Dubljević) je prije tri dana ubjedljivo poražena u gostima od Bosne i Hercegovine (83:68).

"Moramo da imamo drugačiji pristup, da odigramo bolji meč. Ovo je za nas finale i moramo imati fokus svih 40 minuta, ne 10 ili 20. Ako ne bude tako ne možemo doći do pobjede.", dodao je Injiges.

Uoči posljednjeg kola, Slovakinje imaju pobjedu više u dosadašnjem toku takmičenja, ali bi naša selekcija pobjedom sjutra stigle do prvog mjesta i puta na Eurobasket, jer bi u trouglu sa Slovačkom i Bosnom i Hercegovinom (očekuje se da u posljednjem kolu kod kuće porazi Island) imala najbolju međusobnu koš-razliku.

Crna Gora je trenutno na +5, Bosna i Hercegovina na +1, a Slovačka na -7.

Slovačka je dobila prvi meč u Podgorici trojkom u posljednjim trenucima meča (73:72).

"To je selekcija koja ima ogroman napadački potencijal. Imaju ekipu sa dosta djevojaka koje nastupaju u Evroligi i to pokazuje njihov kvalitet. Protiv BiH su dali 100 poena, što dovoljno govori o njihovom ofanzivnom potencijalu. Moramo da igramo odbranu, moramo smanjiti broj primljenih poena da bi imali šansu", zaključio je španski stručnjak.

Osim poraza od Slovačke i BIH, Crna Gora je pobijedila BiH u Podgorici (76:55), a dva puta je slavila i protiv Islanda (69:37 i 84:62).

Slovačka je jedini poraz doživjela od BIH 79:67, a upisala je i četiri trijumfa.

BiH trenutno ima tri pobjede i dva poraza.

Duel Slovačka - Crna Gora igra se u srijedu od 18 sati.

Bonus video: