Crna Gora u Madridu sa 12 takmičara

Marina Raković će u Madridu braniti svjetsku medalju osvojenu prije dvije godine u Lincu
0 komentar(a)
Karate reprezentacija, Foto: KSCG
Karate reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 04.11.2018. 13:58h

Crnogorski karate na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Madridu predstavljaće 12 karatista, saopšteno je iz Karate saveza. Šampionat će biti održan od 6. do 11. novembra.

Crna Gora će u katama na SP imati predstavnike u obje konkurencije pojedinačno i muški kata tim.

U katama pojedinačno nastupiće Mijat Vojvodić i Biserka Radulović. Vojvodić sa Srđanom Vukovićem i Vladimirom Mijačem činiće muški kata tim.

U borbama će anstupiti: Nenad Dulović (do 60), Mario Hodžić (do 67), Nikola Malović (do 84) i Almir Cecunjanin (preko 84) u muškoj, odnosno Marina Raković (do 68), Dragana Konjević (preko 68), Ksenija Rajović (do 61) i Vasilisa Bujić u ženskoj konkurenciji. Bujić će nastupiti samo u ekipnoj konkurenciji.

Selektor u borbama za muškarce, Slobodan Vlahović kazao je da će muška seniorska reprezentacija sa četiri takmičara nastupiti u Madridu. On je podsjetio da su završne pripreme odrađene u Podgorici i da je imao priliku da se uvjeri u dobru formu tamičara.

"Na žalost nijesmo mogli u potpunosti da ispunimo plan i program priprema, jer su tamičari nastupali na Premijer ligama tražeći bodove za Olimpijske igre u Tokiju. Očekujem od takmičara da daju svoj maksimum. Nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak i da će se neko od takmičara uključiti u borbu za visok plasman", rekao je Vlahović.

On je kazao da zdrastveni bilten nije baš najbolji i da će bronzani sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, Mario Hodžić nastupiti nedovoljno oporavljen.

"I na ovom šampionatu naš naljbolji takmičar učestvuje rovit, jer već duže vrijeme kuburi sa povredom stopala", rekao je Vlahović.

Trener u borbama za žene, Žarko Raković kazao je da je imao mnogo problema sa ženskom selekcijom, navodeći da je morao da podmladi tim i šansu pruži mlađim takmičarkama.

"Jelena Maksimović nije se još u potpunosti oporavila od operacije koljena, dok je Ana Drašković još pod suspenzijom. Šansu su dobile veoma mlade djevojke, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić, od kojih se u budućnosti mnogo očekuje", kazao je Raković.

On je naglasio da su Marina Raković i Dragana Konjević spremne i da su u dobroj formi.

"Raković fizički i tehnički nikada bolje nije izgledala, ali bojim se da su mnogobrojni odlasci na Premier lige bez trenera i niz nepravdi na tim takmičenjima ostavili traga na njenu psihu. Marina i Dragana su u dobroj formi, ali mnogo stvari treba da se poklopi za medalju na SP. Idemo na sve ili ništa", kazao je Raković.

Selektor u katama Jugoslav Bukilić, istakao je da su kataši završni dio priprema odradili u nikšićkom sportskom centru Trim.

"Trenirali smo kvalitetno, u dobroj radnoj atmosferi. Nadam se da ćemo u Madridu imati dobre rezultate. U konkurenciji koja nas očekuje primaći se borbi za medalju bio bi veliki uspjeh", kazao je Bukilić.

On je podsjetio da su se kataši na dva posljednja Evropska prvenstva borili za medalju.

"Bilo bi dobro da i sada to uspijemo u Madridu. Iz takmičenja u takmičenje sve smo bolji. Muški kata tim u Madridu debitovaće na SP i biće mu to velika provjera. Daćemo sve od sebe da reprezentujemo crnogorski karate na najbolji način", kazao je Bukilić.

Na prošlom šampionatu svijeta, prije dvije godine u Lincu, bronzanu medalju osvojila je Marina Raković.

Od crnogorskih karatista u utorak, prvog takmičarskog dana, na tatami će Vojvodić i Radulović u katama, a u borbama Malović, Cecunjanin, Raković i Konjević.

Za srijedu predviđeni su nastupi Dulovića, Hodžića i Rajović, a u četvrtak će na borilište muški kata tim. Petak je predviđen za takmičenja u borbama ekipno, dok su u subotu mečevi za medalju i finala u katama i borbama pojedinačno.

U nedjelju biće poznati osvajači medalja u timovima kata i borbama ekipno.

Crnogorska delegacija, koju predvodi predsjednik Vladimir Joković, otputovala je danas za Madrid. U delegaciji su još direktor reprezentacije Dragoljub Fatić, predsjednik Tehničkog komiteta Karate saveza Vojin Dulović i doktor Zoran Terzić.

Bonus video: